Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ragnhild Mowinckel kjører verdenscup med brukket hånd:

- Det er en risiko jeg er villig til å ta

Ble frarådet å kjøre av legen.

ENARMET OG KLAR: Ragnhild Mowinckel kjører åpningsrennet i Sölden med gips på venstrehånda. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENARMET OG KLAR: Ragnhild Mowinckel kjører åpningsrennet i Sölden med gips på venstrehånda. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

SÖLDEN (Dagbladet): Ragnhild Mowinckel var oppe og luktet på de aller gjeveste plasseringene i verdenscupen i fjor, men manglet det siste lille kneppet på å komme seg på pallen.

I storslalåm er sjuendeplassen fra slovakiske Jasna det nærmeste hun kom. Samtidig vet hun at marginene fra den sjuendeplassen til en plass på pallen er ørsmå.

Derfor passet det ekstremt dårlig at hun brakk to beinknokler i venstrehånda bare et par uker før verdenscupen suser i gang i østerrikske Sölden lørdag.

- Det skjedde for to uker siden på storslalåm-trening i Saas Fe. Jeg greide på en eller på en eller annen måte å få underarmsbeskyttelsen, den vi kjører med for at portene skal gli vekk, den hekta seg fast i en av portene. Da fikk jeg en strekk i hånda. Ingen fall, ingenting spektakulært, jeg ble bare dratt i hånda. Og i stedet for at leddbåndet da røyk da hånda ble dratt, så røyk beinet i hånda i stedet, forteller Mowinckel da Dagbladet møter henne i Sölden.

VET DET ER EN RISIKO: Ragnhild Mowinckel viser fram gipsen på hånda, men tar sjansen på å starte i verdenscupåpningen i Sölden lørdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VET DET ER EN RISIKO: Ragnhild Mowinckel viser fram gipsen på hånda, men tar sjansen på å starte i verdenscupåpningen i Sölden lørdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det tok i hvert fall et døgn før hånda begynte å hovne opp. Etter det sa legene at vi måtte ta et bilde når vi kom hjem, så det tok vel tre døgn etter at det skjedde. Jeg sto på ski dagen etter det skjedde, litt dumdristig kanskje der, men det gikk greit.

Er en risiko

Sammen med de ypperste verdensstjernene er hun nå i stallen til Head og står på rad og rekke med kjørere som Lara Gut, Anna Veith (tidligere Fenninger) og Elisabeth Görgl foran sesongåpningen.

Det hadde sittet langt inne å droppe rennet på grunn av en håndskade.

- Jeg tenker for min del at det ikke er så mye vi bruker henda. Når jeg vet at jeg har alle muligheter og at jeg kjører bra på ski, så tenker jeg at det går fint. Hadde det vært en større skade eller en stor risiko for at det ble verre, så hadde jeg ikke stått her, sier Mowinckel.

- Men risikoen er der?

- Det er en risiko, det er det, men nå har jeg prøvd å finne MacGyver-løsninger på det meste som gjør at dette ordner seg tryggest mulig. Jeg har fått nye typer skinner, egen skiskinne, så sånn sett har jeg fått alt som gjør at dette skal bli tryggest mulig. Derfor merker jeg at jeg har lyst til å kjøre dette rennet, og da gjør jeg det. Det er ikke så veldig vondt, med mindre jeg provoserer det.

Hell i uhell

Skal vi tro Mowinckel hadde hun egentlig hell i uhell da underarmsbeskyttelsen først klarte å hekte seg fast i porten i Saas Fe.

- Det var egentlig en fordel at det ble brudd, for hadde det vært leddbåndet som røyk så hadde jeg mest sannsynlig operert. Men selv om det nå bare er beinet, og det ligger stabilt og godt, så skulle jeg på sett og vis ikke stått på ski ifølge legene. Men det er en risk jeg er villig til å ta, sier Mowinckel.

- Skikjøringa er der, det vet jeg, det handler bare om å få det ut i renn. Det er ikke så langt opp før jeg er der, men det er noe med å ha troa på at det kan gå. Å slutte å tvile i renn. Det er det som har sittet i lenge, og det er det jeg nå prøver å snu.

Verdenscupåpningen i alpint for damer går fra klokka 10 lørdag morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling