Bodø/Glimt seriemestere:

- Det er en sann nytelse

Bodøværingene kan endelig slippe jubelen løs for et historisk seriegull.

TOK GULL: Med seier over Strømsgodet kunne Bodø/Glimt feiret sitt aller første seriegull i fotball. Video: Dplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kom dagen hele Bodø har ventet på. Om enn noe amputert av coronapandemien kan de endelig feire Bodø/Glimts aller første seriegull i historien.

Glimts sesong har vært vanvittig. Man har knapt sett maken siden Rosenborgs gullalder. Glimt har levert fotball som har begeistret Fotball-Norge i 2020.

- Det er helt fantastisk. Det er ingen tvil om at det blir mer populært å snakke nordlansk. Skulle man søke hybel før, kunne det stå i annonsen at de ikke var for nordlendinger. Tida har snudd, flirer Jahn Ivar «Mini» Jakosen overfor Dagbladet.

- Når man tenker over hvor rart dette året har vært, så er det veldig hyggelig at vi kan kose oss med noe sånt. Helt siden cupfinaleseieren i 1975, var jeg lengta etter det som skjer nå. Det føles veldig tilfredsstillende at vi endelig tar ligagullet. Det er stort, sier Halvdan Sivertsen til Dagbladet.

LYKKELIG: Halvdan Sivertsen kan endelig feire det etterlengtede Glimt-gullet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LYKKELIG: Halvdan Sivertsen kan endelig feire det etterlengtede Glimt-gullet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Sann nytelse

Den folkekjære artisten er fra Bodø, der han fortsatt bor. Han sier han har fulgt med på Glimt siden han var guttunge, og har vært med på opp- og nedturer. Han gleder seg stort over den fotballen Glimt i år har sjarmert en helt fotballnasjon med.

- Selv for de som har hatt et perifert forhold til klubben, er begeistret nå. Det er noe med måten de spiller fotball på. Den er en helt annen enn på mange andre arenaer i landet. Det er et angrepsspill og en måte å flytte seg på som man knapt har sett maken til, sier Sivertsen til Dagbladet.

SERIEGULL: Per Sundnes må vente litt på seriegull til Bodø/Glimt og planlegger nå hvordan det skal feires. Video: Dagbladet TV Vis mer

Som Sivertsen nevner, har 2020 vært spesielt på mange måter. Glimt har fått spille for mye færre tilskuere enn normalt denne sesongen, men Sivertsen har fått bivånet noen av kampene på Aspmyra.

- Det er fint å se på TV, men å være til stede... Da ser man hvor fort det egentlig går. Og når de lykkes, er det en sann nytelse. Man blir helt forbløffet over det de presterer, sier Sivertsen.

Imponert

Mini har lengst karriere og ble et ikon i Rosenborg, men spilte i Bodø/Glimt som ung.

- At de hadde en god sesong i fjor, og følger opp med dette, er en enda større prestasjon. De har vært gode i to sesonger på rad. De sjarmerer alle. Det som er herlig, er at de aller fleste liker at Glimt får seg et gull, selv den vanlige fotballsupporteren som ikke heier på Rosenborg eller Brann, blir sjarmert av Glimt, mener han.

SKAL FEIRE: Mini Jakobsen jubler for Glimt-gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKAL FEIRE: Mini Jakobsen jubler for Glimt-gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Mini sier at det som har imponert mest, er underholdningen Glimt skaper når de spiller fotball.

- Det er det fotball handler om - å underholde publikum. Glimt har definitivt ikke glemt det, sier han.

- Som en person som har tilknytning til Glimt og Bodø - hva slags følelser ligger i dette for deg?

- Barndommen vil alltid ligge der. Glimt for meg, slik det startet på 70-tallet, kom seg opp og ble cupmester i 75, er en stolt historie. Jeg skal love deg at dette skal feires på en anstendig måte, men det er stort når Glimt blir seriemester, sier Mini.

Skal feire

Per Sundnes er også Bodø/Glimt-supporter på sin hals. Den tidligere MGP-generalen blir rørt når han snakker om gultrøyenes prestasjon i år.

- Jeg er så innmari klar for å reise hjem til Bodø for å feire. Jeg er veldig stolt på hjembyens vegne. Jeg føler det er en hjemmeseier. Jeg bryr meg ikke om hvor folk kommer fra, men dette er Bodø-gutter, det er et lag som er tufta på gammel storhet, sier Sundnes til Dagbladet.

PATRIOT: Per Sundnes, her med Silya Nymoen. Foto: Gitte Johannessen / NTB
PATRIOT: Per Sundnes, her med Silya Nymoen. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer

Et av hans sterkeste Glimt-minner er fra barndommen, da Glimt vant sitt første cupgull i 1975.

- Det sitter fortsatt veldig sterkt i minnet. Jeg forsto ikke da at folk kunne bli så gærne av fotball. Jeg var hos en venninne, og faren hennes gikk av hengslene da vi vant. Jeg forsto ikke den makta fotballen har blant folk. Siden har jeg jo opplevd lignende. Det er en positiv kraft hvis man kan gjøre det til noe fint, og nå er det fint. Dette er flotte folk og flotte ambassadører. Jeg er superstolt, sier Sundnes.

Vil gå naken på moloen

- Du sier «vi» om laget?

- Det er det det er. Dette er en liten by som er i ferd med å bli en kulturhovedstad. Jeg er veldig imponert over hvordan vi klarer å holde det gående. Aasmund Bjørkans sønn er der, Ørjan Bergs sønn er der... Ved damelag hadde andre jenter vært med. Det er så kult og tilbakelent. Det er sunnhet i alt de holder på med, sier Sundnes.

Sundnes har tidligere sagt til Dagbladet at han skal gå naken på moloen i Bodø når dagen er her. Nå er han imidertid i Oslo, men sier han uansett vil skåne folk for akkurat det.

- Det verste er at om jeg hadde spurt, så tror jeg at jeg hadde fått med meg hele laget. Men vi skal spare verden for det. Men jeg kommer til å feire. Vi har jobbet så lenge for dette. Jeg kjenner jeg får tårer i øynene når jeg snakker om det, sier den tidligere MGP-generalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer