- Det er en skam. Jeg er flau.

Ronaldo slakter hjemlandets VM-forberedelser.

SYNGER UT: Brasils tidligere spisshelt Ronaldo er ikke imponert over hjemlandets forberedelser til VM. Bare tre uker før VM-starten er tre stadioner fortsatt ikke ferdigstilt, og masse infrastruktur kommer de ikke i mål med. Til høyre, FIFAs generalsrekretær Jerome Valcke.Foto: Nelson Almeida / AFP / NTB Scanpix
SYNGER UT: Brasils tidligere spisshelt Ronaldo er ikke imponert over hjemlandets forberedelser til VM. Bare tre uker før VM-starten er tre stadioner fortsatt ikke ferdigstilt, og masse infrastruktur kommer de ikke i mål med. Til høyre, FIFAs generalsrekretær Jerome Valcke.Foto: Nelson Almeida / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Om under tre uker sparkes fotballfesten i gang med åpningskampen mellom vertsnasjon Brasil og Kroatia i São Paulo.

Men opptakten til fotballfesten har vært alt annet enn god for arrangørlandet.

Bak skjema Brasilianerne har slitt tungt med å følge tidsskjemaene i byggingen av VM-stadionene. I tillegg er mange av infrastrukturprosjektene, som flyplasser, busstasjoner og undergrunnsbaner, enten blitt stanset eller nedjustert.

Ronaldo, som er medlem av den lokale organisasjonskomiteen og en stor støttespiller for FIFA og Brasils regjering, mener sambalandet alltid har stått overfor problemer innen korrupsjon og underslag.

Han beklager sterkt at fotballstadionene ble ferdigstilt sent. Tre av arenaene står fortsatt uferdig kort tid før VM.

Byråkrati - I 2007, da det ble bestemt at VM skulle gå i Brasil, skrev president Lula under alt og var enig om alt. Så kommer de hit og møter et stort byråkrati, en total forvirring og latskap, sier Ronaldo til nyhetsbyrået Reuters.

- Det er en skam. Jeg er flau. Dette er landet mitt og jeg elsker det, og vi burde ikke gi verden en slikt bilde av oss selv. Men vi skal ikke glemme at Brasil ikke var perfekt før VM. Det var det samme før, kanskje verre, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer