Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er en skandale egentlig

Vadim Demidov ble holdt igjen på sidelinja da Godset scoret ett av sine tre mål.

OSLO/MARIENLYST (Dagbladet.no) Strømsgodset - Rosenborg 3-2.

Godsets nye trener Ronny Deila sa før kampen at han vil at Marienlyst skal bli et fort for dem. I så fall er første grunnstein lagt.

Stian Ohr punkterte tilsynelatende kampen kvarteret før slutt, men trønderne reduserte to ganger i løpet av de siste ti minuttene. Men kampen varte ikke lenge nok for dem i kveld.

Samtidig som Godset begynte å bygge hjemmefortet sitt, fortsetter fjorårets bortetrøbbel for Rosenborg. Da ble det bare tre seire på fremmed gress.

Svensk-dansk samarbeid

Allerede 13 minutter inn i hjemmedebuten kriget David Nielsen ballen i nettet.

Fredrik Nordkvelle spilte fri hurtigtoget Mattias Andersson på venstresida. Svensken slo et flott innlegg til den danske spissen, som kastet seg fram foran Bjørn Tore Kvarme og tuppet ballen inn ved stolperota.

Ti minutter seinere angrep Godset på samme måte.

DOBBEL DAVID: Danske David Nielsen scoret to ganger i løpet av ti minutter. Begge gangene etter innlegg fra Mattias Andersson. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
DOBBEL DAVID: Danske David Nielsen scoret to ganger i løpet av ti minutter. Begge gangene etter innlegg fra Mattias Andersson. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Andersson på venstresida, et presist innlegg - og en kontant heading fra Nielsen forbi Rune Almenning Jarstein.

- Vi fikk en veldig bra start, med to scoringer i første. Det tok litt pusten av Rosenborg, sier Nielsen til TV 2.

Forbannet Demidov

RBK-stopper Vadim Demidov sto da på sidelinja, med en bommulsdott i nesa. Han raste mot fjerdedommeren, fordi han ikke fikk komme på banen. Alexander Tettey hadde i skadefraværet sluppet seg ned i forsvar, og han og Roy Miller bommet totalt i markeringen av Nielsen.

- Terje (Hauge, dommer, red.anm.) vinker meg inn på banen igjen, men så stopper fjerdedommeren meg. Det er litt skandale faktisk, sier den unge midtstopperen til TV 2.

Dommer Terje Hauge beklager hendelsen, men mener at Demidov ikke skulle ha fått lov til å komme inn da han vinket.

- Det er en kommunikasjonsvikt. Det er min feil. Jeg vinker inn spilleren før fjerdedommeren har sjekket om blødningen er stoppet, sier Hauge i pressesonen på Marienlyst.

- Dette er overhodet ikke grunnen til at vi taper kampen, men det er bare å konstatere at det skjedde. Jeg tror ikke fjerdedommeren så bevegelsene til dommeren, sier RBK-trener Trond Henriksen til NTB.

image: - Det er en skandale egentlig

Det var til og med Nielsen som med en albue påførte Demidov smellen og blødningen i nesa, men unggutten klandrer ikke dansken og sier at «det er sånn som skjer».

Rosenborg hadde mye ball på Marienlyst, men klarte ikke skape sjanser som Strømsgodset. De brukte for mange trekk framover, og da klarte Godset å organisere seg. Hjemmelaget var flinkere til å gå rett på mål.

Roar Strand holdt på å redusere rett før pause, da han klinket til fra 25 meter - men skuddet smalt rett i tverrliggeren.

Skapte for lite

- Vi har en formidabel jobb foran oss. De har scoret på to innlegg, så vi må begynne å plukke opp folk i feltet, sa sportslig leder Erik Hoftun til TV 2 i pausen.

Rosenborg hadde mye ball før pause, og enda mer etter hvilen.

Men de sleit med det samme som i de første 45 - de skapte for lite. Samtidig kjempet Godset-spillerne som om dette var en cupfinale. Derfor ble de også veldig slitne etter hvert, noe som førte til at trønderne styrte alt mot slutten.

Og så skjedde det som ofte skjer i fotball.

Stikk i strid med spillets gang punkterte Strømsgodset tilsynelatende kampen.

Joel Riddez driblet seg helt ned til dødlinja, og slo inn mot Stian Ohr på bakre stolpe. Han traff høyt på ballen, som gikk via bakken og mot mål. Kvarme kastet seg etter den i et febrilsk forsøk på å få kula unna, men veteranen klarte ikke holde den unna nettmaskene.

Dramatisk mot slutten

Øyvind Storflor scoret på et skudd fra 16 meter åtte minutter før slutt, og tente et ørlite håp for trønderne. Det ble litt større da Didier Konan Ya kjempet inn nok en redusering to minutter før full tid.

Da øynet de virkelig sjansen og Trond Henriksen holdt fire RBK-ere i angrep mens Godset hadde corner.

Men det var for liten tid igjen.

Rosenborg-målene gjør at de nå har spilt 43 seriekamper på rad uten å gå målløse av banen, men det er nok en mager trøst for dem i kveld.

For Rosenborg hadde sjansen til å gå til topps med seier. Det klarte de ikke, og fortsatt har ikke et eneste bortelag vunnet i Tippeligaen 2008.

Ergo: Ingen har heller full pott og seks poeng.

Gi poeng i Folkebørsen

TØFFE DUELLER: Fredrik Winsnes og Alexander Tettey kriget på midtbanen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media