- Det er en skandale for norsk fotball

Norges fineste gressbane skal graves opp. Det vekker sterke følelser.

FRA NATUR TIL KUNST: I morgen blir det besluttet at Sør Arena bytter ut naturgress til fordel for kunstgress. Omleggingen kommer som en del av den økonomiske pakka Start har blitt enige med kommunen om.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix .
FRA NATUR TIL KUNST: I morgen blir det besluttet at Sør Arena bytter ut naturgress til fordel for kunstgress. Omleggingen kommer som en del av den økonomiske pakka Start har blitt enige med kommunen om. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spillerne i Tippeligaen kåret Sør Arena til Norges fineste gressbane forrige sesong.

Den type undersøkelser betyr lite når Kristiansand kommune, Sparebanken Sør og Start har kommet til enighet om å erstatte naturgresset med kunstgress.

Fædrelandsvennen skriver at Start - som lenge har vært på tannkjøttet økonomisk - håper å spare halvannen million kroner i året på å skifte underlag. Kommunen gir et kunstgresslån på fem millioner kroner, og gir i tillegg en kvart million årlig for at klubben skal drifte Sør Arena som et breddeanlegg.

- Å legge om til kunstgress gir besparelser over tid. Og sammen med at Start selv har fått ned kostnadene dramatisk, så ønsker vi å hjelpe til gjennom dette alternativet, sier kommunens økonomidirektør Terje Fjellvang til lokalavisa.

Spillernes talsmann Espen Hoff sier han har stor forståelse for avgjørelsen, og at det ikke blir noen sportslig nedtur. Lagkamerat Jesper Mathiesen har også forsvart byttet av underlag på Twitter.

Samtidig mener andre at det er en fallitterklæring å legge kunstgress på arenaen som i fjor hadde Norges flotteste gressbane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer