- DRØMMESTART: Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen leverte en meget solid kamp og bidro til at FK Haugesund fikk en god serieåpning i den vanskelige bortekampen mot Brann. Foto: Digitalsport
- DRØMMESTART: Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen leverte en meget solid kamp og bidro til at FK Haugesund fikk en god serieåpning i den vanskelige bortekampen mot Brann. Foto: DigitalsportVis mer

- Det er en slik start man drømmer om

Kristiansen er ikke skremt av Tippeligaen.

||| BERGEN (Dagbladet): Haugesund kjempet heroisk og fikk med seg ett poeng fra Bergen da de spilte uavgjort 0-0 mot Brann i går ettermiddag.

Til tross for et stormløp av Brann mot slutten av kampen maktet rødtrøyene ikke å få nettsus, mye takket være Haugesunds sisteskanse Per Morten Kristiansen.

Det var derfor en meget fornøyd keeper som møtte Dagbladet etter kampslutt:

- Ja dette var en veldig fin start, en sånn man drømmer om og hvor selvtilliten bare stiger og stiger. Vi spilte bra i første omgang, men ble kjørt voldsomt i perioder så vi er selvfølgelig veldig fornøyde med poeng slik kampen utviklet seg, gliser han.

Kontraktsløs
Kristiansen er kanskje et relativt ubeskrevet blad for de fleste, men spilte Tippeliga for Moss i tre sesonger fra 2000-2002. Deretter fulgte han klubben ned i Adeccoligaen før han gikk til Haugesund i 2006. Der spilte han under nåværende Brann-assistenttrener Rune Skarsfjord og ble blant annet nominert til Kniksenprisen for årets spiller i første divisjon.

LO SIST: Per Morten Kristiansen kan koste på seg et glis etter nok en gang å ha stoppet Diego Guastavinos forsøk. Foto: Digitalsport
LO SIST: Per Morten Kristiansen kan koste på seg et glis etter nok en gang å ha stoppet Diego Guastavinos forsøk. Foto: Digitalsport Vis mer

Etter å ha slitt med korsbåndet etter en skade i 2002 måtte han opereres på nytt i 2008, og etter det fikk keeperen beskjed om at han ikke ville få forlenget kontrakt. I mars 2009 snudde Haugesund på flisa og tilbød keeperen ny kontrakt.

I dag bærer Kristiansen kapteinsbåndet for araberne fra vestlandet.

- Det var tøft med korsbåndet og spesielt å stå her i dag to år etter det som holdt på å avslutte karrieren min. Det er selvfølgelig en enorm tillitserklæring å få kapteinsbindet og det gir meg den lille piffen som skal til for å bli en av de beste keeperne i Tippeligaen, sier han.

Ikke skremt av nivået
Kristiansen og Haugesund kunne fort dratt tomhendt hjem fra Bergen etter lørdagens kamp, men mannen i målet lot seg likevel ikke skremme av det tøffe Tippeligacomebacket.

- Nei det ble jeg ikke, men jeg synes Brann kan være bekjent av andreomgangen sin og de er litt uheldige som ikke vinner. Samtidig er vi veldig fornøyde med å ta med oss ett poeng hjem som tross alt er stedet hvor vi skal ta de fleste poengene. Vi er mye bedre hjemme, understreker han.

KAPTEIN: Per Morten Kristiansen har etter hvert blitt en erfaren keeper og er FK Haugesunds kaptein i årets sesong.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
KAPTEIN: Per Morten Kristiansen har etter hvert blitt en erfaren keeper og er FK Haugesunds kaptein i årets sesong. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer