VIL TILBAKE: Karl Erik Bøhn er fast bestemt på å vinne kampen mot kreften. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
VIL TILBAKE: Karl Erik Bøhn er fast bestemt på å vinne kampen mot kreften. Foto: Fredrik Varfjell / NTB ScanpixVis mer

- Det er en steintøff kamp som venter ham. Men det er en kamp det er mulig å vinne

Christian Berge kriget seg gjennom lymfekreft.

(Dagbladet): - Det er en steintøff kamp som nå venter ham. Men det er en kamp det er mulig å vinne. Og Karl Erik er en kriger, sier Christian Berge til Dagbladet.

I går kom nyheten om at Karl Erik Bøhn er rammet av blodkreft. Det ble bekreftet i en pressemelding fra det ungarske håndballforbundet. Bøhn er nå landslagssjef for det unggarske kvinnelandslaget, som tok EM-bronse i desember.

Og få vet bedre hva som nå venter Bøhn enn Elverum-trener Berge. Han fikk diagnosen lymekreft i 2004 og brukte to år på å kjempe seg tilbake på håndballbanen.

Må sette seg mål - Skal man vinne en slik kamp, må man finne motivasjon. Min motivasjon var å komme tilbake til det livet jeg hadde før. Og som idrettsutøver er man vant med å jobbe mot konkrete mål.

- Hvilke mål setter man seg, helt konkret, når stillingen underveis ikke kan leses av på ei resultattavle?

- For meg handlet det mye om visualisering. Jeg så meg selv i konkrete situasjoner som jeg ønsket å komme tilbake til, forteller Berge, som fikk nyheten rett etter Elverums seier over Drammen i går kveld.

- Nedtrykt stemning - Dette har slått ned som en bombe. Alle i Larvik Håndballklubb ønsker Karl Erik alt godt i det han nå skal igjennom, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til Dagbladet.

Han fikk nyheten om den tidligere Larvik-trenerens sykdom mandag.

- Det har påvirket alle spillerne og hele klubben. Det har vært en trist og nedtrykt stemning blant absolutt alle, forteller Gjekstad.

Bøhn var hjemme i Sandefjord da han ble syk i forrige uke. Ifølge nære venner Dagbladet har vært i kontakt med, har håndballprofilen aldri klagd over helseproblemer. Derfor dro han til legesjekk da han plutselig følte seg tappet for krefter. Han ble sendt videre til Rikshospitalet, der den alvorlige diagnosen ble stilt, der han nå er til behandling med cellegift.

Skal fighte - Jeg er innstilt på å fighte til siste slutt, sier Karl Erik Bøhn til Se og Hør.  Dette er ikke en situasjon jeg ønsket å komme i, men når jeg først er blitt rammet av alvorlig sykdom er jeg innstilt på å fighte til siste slutt, sier Bøhn selv til Seoghør.no.

HADDE KREFT: Elverum-trener Christian Berge. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
HADDE KREFT: Elverum-trener Christian Berge. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Den norske landslagssjefen, Thorir Hergeirsson, reagerer sli:

- Det er alltid nedslående når man får sånne nyheter. Det er vanskelig, sett utenfra, å forstå hva han går igjennom. Vi må bare sende gode tanker og håpe legevitenskapen er kommet så langt at han kommer seg igjennom det, seier Hergeirsson, som sendte en sms-hilsen til Bøhn i går.

Sms-hilsen - Jeg har sendt ham en hilsen i kveld, en sms der jeg ønsker han god bedring.

Hergeirsson tror Bøhn har egenskaper som vil være en styrke de kommende ukene og månedene.

- Jeg kjenner ikke Karl Erik personlig, men jeg kjenner ham som en god kollega gjennom mange år. Han er en konkurransemann. En kriger. Det er egenskaper som kommer godt med i en sånn situasjon, sier Hergeirsson til Dagbladet.