Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er en stor skam

Anelka forbannet på VM-vraking.

(Dagbladet.no): Da Djibril Cisse kvestet beinet i Frankrikes siste VM-test mot Kina, forventet mange at landslagssjef Raymond Domenech ville kalle inn Nicolas Anelka eller Ludovic Giuly i troppen.

Han droppet dem begge to.

I stedet kalte han inn Lyon-spiss Sidney Govou.

Merkelige valg

Anelka - som har blitt forbigått tre ganger på rad i Frankrikes VM-tropp - levner ikke mye tvil om hva han mener om den avgjørelsen.

- Det er en stor skam. Jeg var klar til å komme og hjelpe det franske laget. Men treneren tok et valg, og noen ganger er valgene hans merkelige. Dette føles ikke bra, det er helt sikkert, sier Anelka i et intervju med den franske sportsavisa L\'Equipe i dag.

Samtidig beskylder han Domenech for å ha andre motiver enn de rent sportslige for å utelate ham.

- Jeg vet ikke hvordan Domenich oppfatter meg. Inntrykket jeg får er at det ligger noe personlig bak. Det rent fotballmessige bør alltid veie tyngst, men nok en gang føler jeg ikke blir vurdert utifra ferdighetene mine, klager han.

Urokråke

Anelka har rykte på seg for å være en bråkebøtte. I 2002 ble han kalt inn i landslagstroppen som erstatning for nettopp Govou. Anelka nektet imidlertid - og falt i unåde hos landslagssjef Jacques Santini.

Ikke at Anelka krøp til korset av den grunn. Han ga Santini følgende beskjed:

- Jeg skal spille for deg, men bare hvis du ber på din knær.

<B>VRAKET:</B> Nicolas Anelka forventet å bli kalt inn i Frankrikes tropp da Djibril Cisse brakk beinet, men ble skuffet igjen. Her er han i aksjon for Frankrike mot Slovakia i mars i år. Slovakia vant kampen 2-1.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media