STYGGE SCENER: Richie Porte gikk stygt i bakken på søndagens etappe. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
STYGGE SCENER: Richie Porte gikk stygt i bakken på søndagens etappe. Foto: REUTERS/Benoit TessierVis mer

Tour de France:

- Det er en stor skuffelse

Tour-drømmen brast for Richie Porte.

(procycling.no): Richie Porte var Chris Froomes største utfordrer i forkant av Tour de France. Tasmanieren hadde vist fryktinngytende form gjennom hele sesongen, og var klar til å vippe sin tidligere kaptein av Tour de France-tronen.

Dessverre gikk det ikke som Porte hadde håpet. På den teknisk utfordrende nedoverbakken fra Mont du Chat gikk det galt.

Porte bremset for hardt og bakhjulet låste seg. Deretter kjørte han ut av veien på venstre side, veltet og skled over veien og smalt i fjellveggen på høyre side. Dan Martin klarte ikke å styre unna og kjørte over Porte.

- Store smerter

Det var dramatiske bilder da Porte ble liggende i veibanen. Iført nakkekrage ble han båret på båre inn i en ambulanse og kjørt til nærmeste sykehus.

Der har det blitt bekreftet at BMCs sammenlagthåp hadde påført seg brudd i både kragebein og bekken.

Nå snakker 32-åringen fra sykehuset om det som skjedde.

- Jeg har åpenbart følt meg mye bedre enn det jeg gjør nå. Jeg har ganske store smerter, og for å være ærlig, er det en stor skuffelse. Jeg var i god form, og laget var meget sterkt rundt meg også. Det er skuffende, men etter å ha sett krasjen, er jeg glad for at jeg kom unna med de skadene jeg har, sier Porte i en pressemelding fra BMC.

Under OL i fjor veltet Porte i en tilsvarende utfordrende utforkjøring. Den gangen røk han også kragebeinet.

Var ved bevissthet hele tiden

Før gårsdagens etappe var han nummer fem sammenlagt, 39 sekunder bak Chris Froome i ledertrøyen. Skeptikerne påpekte før årets Tour de France at Porte aldri har kommet seg gjennom et treukersritt uten uhell. BMC-rytteren var motivert for å motbevise dette i årets Tour de France, men uhell ble altså nok en gang hans bane.

Porte var heldigvis ved bevissthet etter velten, og ulykkesfuglen husker hva som skjedde.

- Jeg husker jeg kom inn i en sving, og det var ikke sånn at vi kjørte for fort eller noe sånt, men jeg husker at jeg låste bakhjulet, og det var det, egentlig. Det neste var at jeg var på vei mot grøften. Jeg var ved bevissthet hele veien. Jeg husker alt. Jeg må si takk til det medisinske personellet i rittet og sykehuset. De har vært helt fantastiske.

- Jeg tror ikke jeg vil være tilbake på sykkelen før om en god stund. Det tror jeg er laget er forstått med. De sier bare at jeg må komme meg, og at det ikke haster å komme tilbake. Forhåpentligvis vil jeg ta på meg BMC-trøyen ved slutten av sesongen, forklarer Porte, som må belage seg på 4-6 uker uten å kunne sykle ute.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.