- Det er en stygg sak, men den skal avsluttes snart

Kjartansson: - Mamma bør få nyte livet.

Brann - Vålerenga følger du i vært livestudio.
Kampstart 19.00.

VALLE HOVIN (Dagbladet): Etter kampen mot Lillestrøm på Ullevaal stadion 19. mai ble det kjent at Vålerenga-spissen Vidar Örn Kjartansson opplever en tung periode rent privat nå:

Hjemme på Island blir moren plaget av en tidligere samboer, og politiet er koblet inn i saken.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er klar på at spissen starter dagens kamp mot Brann i Bergen, selv om han har denne vonde saken hengende over seg.

- Gjør meg trist Vidar Örn Kjartansson forsikrer at han klarer å koble ut det private dramaet under kampene, men legger ikke skjul på at hele saken gjør ham «trist».

- Familien har litt problemer men en fyr. Det er en politisak nå, så det er ikke så mye jeg får gjort med det. Jeg prøver å ikke tenke for mye på det, for det gjør meg trist, sier han til Dagbladet.

Kontaktet politiet Vålerengas spissfunn har personlig kontaktet politiet hjemme på Island, for å forsikre seg om at de prioriterer saken, for han føler at det er en stygg sak.

- Når jeg reiser hjem til Island i juni, så skal jeg ordne opp i denne saken og avslutte den, på den ene eller andre måten, sier han til Dagbladet.

- En sterk kvinne Han føler seg litt maktesløs når han er i Norge, mens familien plages hjemme på Island.

- Det er ingen ting jeg kan gjøre i øyeblikket, men hun har god folk rundt seg som hjelper henne. Mamma er en sterk person og en fanastisk kvinne, og ingen skal behøve å oppleve det som hun gjennomgår nå, sier Kjartansson til Dagbladet.

- Hun burde få nyte livet, og jeg skal sørge for at hun snart får det igjen.

- Navnet på skoen Til dagens kamp stiller Tippeligaens toppscorer også med helt nye fotballsko, hvor han har fått både fornavnet sitt og bokstaven «Z» inngravert på skoen.

FIKK BESØK: Vidar Örn Kjartansson har fått besøk av søster Katrin. Hjemme på Island er ikke familieidyllen like stor akkurat nå, men Kjartansson skal sørge for at moren får fred fra mannen som plager henne. Foto: Christian Roth Christensen
FIKK BESØK: Vidar Örn Kjartansson har fått besøk av søster Katrin. Hjemme på Island er ikke familieidyllen like stor akkurat nå, men Kjartansson skal sørge for at moren får fred fra mannen som plager henne. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

«Z»-tegnet er blitt islendingens karakteristiske scoringstegn - hvor han bruker begge hendene til å forme bokstaven.

Etter ti fulltreffere på de ni første kampene, så måtte han gå målløs av banen etter kampen mot Lillestrøm sist mandag.

Men goalgetteren nærmest lover nettkjenning mot Brann i kveld - klubben han trodde han skulle til i Norge før Vålerenga kom på banen.

- Jeg har scoret mange mål på treningene med de nye skoene, og tror jeg kommer til å score mange mål med dem. Og kveldens kamp er perfekt til å score i og komme tilbake på vinnersporet i, sier Vidar Örn Kjartansson til Dagbladet.