Olaf Tufte:

- Det er en trykket stemning

Amund Vold (21) fikk for noen dager siden diagnosen blodkreft. Olaf Tufte snakker ut om den tunge beskjeden som ble offentlig i dag.

ALVORLIG SYK: Den norske padleren Amund Vold er blitt alvorlig syk med kreftsykdommen akutt lymfoblastisk leukemi.
Foto: Thomas Pinard/NPF / NTB scanpix
ALVORLIG SYK: Den norske padleren Amund Vold er blitt alvorlig syk med kreftsykdommen akutt lymfoblastisk leukemi. Foto: Thomas Pinard/NPF / NTB scanpixVis mer

I dag ble det kjent at padleren Amund Vold har fått diagnosen blodkreft. Det skjer like før VM i padling.

Olaf Tufte, som stiller til VM for Norge i roing like etter at padlerne skal i aksjon 22. august, fikk beskjeden for noen dager siden selv.

- Det var veldig trist og leit å få den beskjeden, sier padler Olaf Tufte til Dagbladet.

Padlerne skal ut i mesterskap i Szeged i Ungarn 22. august, mens roerne kommer i gang med VM 25. august.

- Vi er padlere og roere som forbereder oss sammen på Årungen mot VM. Det er jo også OL i Tokyo til sommeren. Men da vi fikk beskjeden, så var ikke OL så viktig lenger, sier Tufte.

Trykket stemning

Tufte sier at han ikke har snakket med Vold etter at han fikk diagnosen, men at han har planer om å besøke ham etter at VM er overstått. Han opplyser også om at de omgås gjennom trening.

TRIST: Olaf Tufte. Foto: Dagbladet
TRIST: Olaf Tufte. Foto: Dagbladet Vis mer

- Det er på en måte en trykket stemning hos alle mann. Det er jo gjerne sånn at jo nærmere man er en person, jo dystrere blir det, sier Tufte.

Han forteller også at de ikke kan gjøre annet enn å støtte ham og samtidig prestere så godt de kan under mesterskapene.

- Samtidig så vil han at vi skal prestere så godt som mulig under VM. Vi skal gjøre jobben vår i mesterskapet, så må han gjøre sin jobb hjemme, sier Tufte, og fortsetter:

- Nå handler det om å støtte og backe ham så mye som mulig, slik at han kan komme gjennom det hele på best mulig måte. Jeg har forstått det slik at han er i best mulige hender.

Påvist akutt leukemi

Det var i dag at Norges Padleforbund kom med den tragiske nyheten om at Vold er blitt alvorlig syk. Det skrev forbundet i en pressemelding.

- Amund fikk forrige uke påvist blodkreft av typen akutt lymfoblastisk leukemi (ALL). Amund er ivaretatt på beste måte av Rikshospitalet. Våre tanker er med Amund og hans familie i denne vanskelige tiden. NPF vil gjøre det vi kan for at Amund kommer tilbake til verdenstoppen, skrev sportssjef Eirik Verås Larsen i Norges Padleforbund i en pressemelding.