- Det er en type stress jeg ikke har vært borti før

Men Nordhaug digger Touren.

TØFFE DAGER: Lars Petter Nordhaug sier at Tour de France - ikke overraskende - er hardere enn alt annet han har vært med på. I dag viste han likevel muskler. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TØFFE DAGER: Lars Petter Nordhaug sier at Tour de France - ikke overraskende - er hardere enn alt annet han har vært med på. I dag viste han likevel muskler. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

CALVI (Dagbladet): Norske eksperter og fans klamret seg til håpet om at Edvald Boasson Hagen eller Alexander Kristoff kunne sikre norsk seier på dagens kuperte etappe i Tour de France.

Greit nok, Boasson Hagen imponerte i bakkene og spurtet inn til 11. plass, mens Simon Gerrans vant. Men den som virkelig imponerte av de norske var imidlertid Lars Petter Nordhaug.

Belkin-rytteren rykket nemlig fra hele hovedfeltet i den siste bakken, en drøy mil før mål. På det tidspunktet lå Europcars Pierre Rolland alene foran, men Nordhaug tok kjapt igjen franskmannen, og fikk med seg en liten gruppe.

- Jeg visste ikke hvordan kjøringen ville bli i den siste bakken, men dette var perfekt siden Rolland satt foran. Da prøvde jeg å la den luka være sånn at jeg akkurat kunne kjøre meg opp. Planen var å komme meg opp til ham i bakken, men det klarte jeg ikke, sier han.

Bare nesten
Nordhaug, og blant annet den franske stjerna Sylvain Chavanel, jobbet godt sammen, men etter noen kilometer i front, tok kreftene for Nordhaugs lille gruppe slutt - og like etter ble den spist opp av hovedfeltet.

- Jeg hadde et håp om at de ikke klarte å organisere seg bak, og da måtte jeg prøve. Vi var en ganske bra gruppe, og da Chavanel kom opp hadde jeg litt håp. Jeg følte meg utrolig sterk da vi kjørte sammen. Jeg er i hvert fall fornøyd med at beina lystrer, sier Nordhaug.

Han føler seg nemlig i veldig god form så langt i sitt aller første Tour de France.

- Jeg er i sinnssykt god form, og da må jeg prøve å gjøre noe med det, sier han til Dagbladet.

- Jeg føler meg veldig bra nå, jeg har kommet i utrolig bra form. Jeg hadde lyst til å angripe i går også, men da kom jeg ikke i posisjon. Jeg var fast bestemt på å være i god posisjon i dag, fortsetter han.

- Tøffere enn alt annet
Nordhaug visste på forhånd at det 3400 kilometer lange etapperittet ville bli tøft - og nettopp derfor er han fornøyd med at formen er på stell.

- Jeg er først og fremst fornøyd med formen - at jeg ikke ligger bakpå halen og dingler. Er man litt under 100 prosent, er det harde dager, men nå er jeg i stand til å gjøre noe, og det er jeg fornøyd med.

- Er det moro å sykle Tour de France?

- Det er gøy så langt, men det er stress, veldig veldig stress. Det er en type stress jeg ikke har vært borti i sykkelritt før. Det er som å hele tida kjøre de siste ti kilometerne av et annet sykkelritt. Det er konstant posisjonskamp, sier han til Dagbladet.

- Nå får kanskje Belkin solgt noen flere routere også, når du viser deg fram på denne måten?

- Det er en fin måte å vise seg fram på, men jeg tenker først og fremst på resultater. Vi har vært synlige i rittet så langt, så det er jo uansett kjempefint.