UTE: Per nå er ikke Lars Petter Nordhaug en del av Belkins Tour de France-mannskap. Sportsdirektøren innrømmer at det ikke bare er basert på sportslige kriterier. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen/WWW.PROCYCLING.NO
UTE: Per nå er ikke Lars Petter Nordhaug en del av Belkins Tour de France-mannskap. Sportsdirektøren innrømmer at det ikke bare er basert på sportslige kriterier. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen/WWW.PROCYCLING.NOVis mer

- Det er en ulempe for Lars Petter

Belkin bekrefter at Nordhaug er ute av laget.

(procycling.no): Tirsdag ramset Telegraaf opp ni ryttere med nederlandsk som morsmål på Belkin Procyclings Tour de France-lag.

Altså var det ingen plass til Lars Petter Nordhaug.

Og noe helt spesielt må skje om det skal endre seg fram mot rittstarten i Leeds den 5. juli:

- Det er fortsatt en mulighet, men akkurat nå er han ikke inne på laget. Det er veldig jevnt mellom 11-12 navn på listen. Per nå er Steven Kruijswijk inne på laget, og han er ikke ulik Lars Petter som type, sier sportsdirektør Frans Maassen i Belkin-laget til procycling.no.

Lars Petters ulempe Kruijswijk skulle opprinnelig ha delt kapteinansvar med Wilco Kelderman i Giro d'Italia, men veltet tidlig ut av rittet.

I juni dro han på høydesamling med lagkaptein Bauke Mollema i Sierra Nevada, og de to er for tiden opptatt med klatreoppdrag i Tour de Suisse.

• Les også: Lagkamerat ødela for Kristoff

- Det er ikke enkelt, men nå må det skje noe med en av de andre på laget om Lars Petter skal kjøre touren. Jeg liker ham godt som rytter, og jeg synes han gjorde en strålende jobb for laget i klassikerne.

- Er det en tilfeldighet at alle rytterne Telegraaf nevner er nederlansktalende?

- Det er ikke sikkert det er tilfeldig, nei. Det er mange nederlendere på laget og det kan være en ulempe for Lars Petter at han er nordmann.

- Vi skrev om dette i midten av mars; har dette vært planen hele veien?

- Nei, det har det ikke. Og det fortsatt en liten mulighet for at han kjører Tour de France, bemerker Maassen.

Tviler på Tour de France Det endelige uttaket kommer ikke før etter at Tour de Suisse avsluttes i helga. Hjemme i Oslo sitter en desorientert Nordhaug og lurer på hva han skal bruke sommerferien til.

- Har du bestilt deg sydentur?

- Nei, jeg skal ikke dit, men jeg tviler på at det blir Tour de France, også. Etter all sannsynlighet skjer ikke det, selv om det endelige uttaket ikke er gjort.

- Hva taler til din disfavør?

- Jeg tror kanskje at å miste Belkin som hovedsponsor endte mine muligheter. Det er mange nederlandske ryttere som skal dit, og i en slik situasjon er det nok en ulempe at jeg er norsk. Men jeg står for at jeg er bra nok for det laget.

- Dårlig kommunikasjon I fjorårets Tour de France var nordmannen en viktig brikke for lagkapteinene i den siste, tøffe uka.

Tidligere i sesongen har Nordhaug jobbet oppofrende for Mollema i Ardennene. Derfor hadde han også et berettiget håp om å være blant de ni utvalgte den siste uka i juni.

• Les også: - Jeg burde vært selvskreven på Tour de France-laget

- Jeg tror det er kjørt nå, om ikke en av de andre rytterne pådrar seg skader eller sykdom.

 - Tror du dette var Belkins plan hele veien?

- Det vet jeg ikke, men jeg synes kommunikasjonen har vært dårlig om så er tilfellet. Jeg har lagt opp treningen for å være god i denne delen av sesongen, og har gjort alt jeg har blitt bedt om så langt. Hadde jeg visst at jeg ikke var en del av planene til Tour de France, hadde jeg også kjørt på en annen måte tidligere i sesongen.

Dersom nordmannen ikke blir tatt ut, blir det rittpause i etterkant av NM på Eidsvoll før han trolig er aktuell for etapperittet Polen rundt i starten av august.

Dette laget kjører med all sannsynlighet touren for Belkin Procycling: Bauke Mollema, Laurens Ten Dam, Steven Kruijswijk, Stef Clement, Tom Leezer, Lars Boom, Bram Tankink, Sep Vanmarcke (belgisk) og Maarten Wynants (belgisk).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!