BESTEMANNSPRIS: Stine Bredal Oftedal (t.h.) ble kåret til Norges beste spiller mot Spania i går kveld. Tidligere toppspiller Kjersti Grini synes den fotrappe Stabæk-spilleren minner om hennes gamle medspiller Susann Goksør Bjerkrheim - og tror Stine kan bli enda bedre. Foto: Kent Skibstad, Scanpix
BESTEMANNSPRIS: Stine Bredal Oftedal (t.h.) ble kåret til Norges beste spiller mot Spania i går kveld. Tidligere toppspiller Kjersti Grini synes den fotrappe Stabæk-spilleren minner om hennes gamle medspiller Susann Goksør Bjerkrheim - og tror Stine kan bli enda bedre. Foto: Kent Skibstad, ScanpixVis mer

- Det er en utrolig fart i den lille kroppen der

Stine Bredal Oftedal (20) kan bli en norsk VM-joker.

TYSVÆR (Dagbladet): Norge - Spania 26-26, Norge vant 13-12 på straffekonk.

20-åringen Stine Bredal Oftedal ble kåret til banens beste av juryen mot Spania i går kveld.

Som resten av det norske laget varierte hun i nivå, men i de beste periodene viste hun et tempo i ballbehandling og fotarbeid som gjør henne til en unik spillertype i den norske troppen.

- Hun er annerledes. Det er viktig å ha sånne typer, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson.

- Jeg synes hun er en fantastisk god håndballspiller. Det er en utrolig fart i den lille kroppen der. I tillegg er hun veldig sterk og har trøkk i skuddet, sier Heidi Løke.

- Litt lik Susann Tidligere toppspiller og nå TV 2-ekspert Kjersti Grini mener også Bredal Oftedal er en sjelden type i norsk topphåndball, og trekker parallellen til sin gamle klubb- og landslagskollega Susann Goksør Bjerkrheim. 

- Det går en stund mellom hver gang det dukker opp en sånn spiller. For når du er så liten, må du være så fysisk outanding. Det var en type som Susann Goksør, og det er Stine også.  De er litt like.

- Kan Stine bli like god som Susann?

- Ja, hun kan bli bedre. Jeg synes hun har et råere skudd enn det Susann hadde, men hun har et stykke igjen til Susanns nivå  forsvarsmessig, da, presiserer Grini.

Mye å lære Thorir Hergeirsson passer også på at den unge Stabæk-spilleren beholder bakkekontakten. For han mener hun har mange ting å jobbe med.

- Hun trenger å jobbe med å «leke» mer med tempoet sitt. Sette ned tempoet for å bruke temposkiftet sitt mer bevisst. Være farligere på mål sjøl, råere på å ta rommene hun får, sier Thorir.

Også Kjersti Grini håper og tror vi får se Bredal Oftedal utnytte ferdighetene sine enda bedre.

- Hun tør mer og mer. Jeg skulle ønske hun kom litt oftere i fart, så vi fikk se flere av skuddvariantene hennes. Hun har et enormt tempo, og jeg vil at hun skal lete etter muligheter til å bruke det mye mer. Være mer i fart når hun mottar ballen, så hun kan kjøre sine kjappe finter og kjappe skudd. Hun har skudd fra gulvet, underarmsskudd, stegskudd og hoppskudd, sier Grini.

Pasningsfinter Spesielt mot slutten av første omgang mot Spania i går, da hun scoret tre av Norges fem siste før pause - to av dem etter ekstremt vellykkete pasningsfinter - var Stine Bredal Oftedal strålende.

- Det var kult å få litt fart på det. Jeg har tempo, og må prøve å bruke det, sier hun til Dagbladet.

20-åringen synes det var veldig moro å bli kåret til banens beste.

LITT LIKE: Kjersti Grini  synes Bredal Oftedal minner om Susann Goksør Bjerkrheim. Her er Grini og Goksør (t.v.) under OL i Atlanta i 1996.
LITT LIKE: Kjersti Grini synes Bredal Oftedal minner om Susann Goksør Bjerkrheim. Her er Grini og Goksør (t.v.) under OL i Atlanta i 1996. Vis mer

- Jeg ble jo litt overrasket, men jeg synes at de periodene det var bra, så var det veldig bra, sier Bredal Oftedal.

Bestemannspremien var en lenestol fra turneringens sponsor, og Stine måtte prøvesitte den foran fullsatte tribuner. Hvor god stolen egentlig var, er hun ikke helt sikker på ennå.

- Jeg ble litt flau, egentlig, så jeg rakk ikke å kjenne etter, sier hun.

- Foreldrene blir glade Jevngamle Amanda Kurtovic, som blant annet presenterte seg med en suser av et underarmsskudd mot Spania, er usikker på om det er Stine som vil få mest glede av premien.

- Først og fremst blir nok foreldrene veldig glade, siden Stine fortsatt bor hjemme, sier Kurtovic til Dagbladet.

- Det kan godt hende, hun har vel rett i det, sier Bredal Oftedal.

Thorir Hergeirsson er ikke uforbeholdent begeistret for banens beste-kåringer.

- Ja, altså, jeg er jo sosialdemokrat, og lagbygging handler om sosialdemokrati - det er ingen som er bedre enn laget. Men det er jo andre som tar seg av det der, sier landslagstreneren.

• Norge trengte straffekonk for å vinne mot Spania, og har dermed vunnet sine to første av tre kamper i Møbelringen Cup. Den siste kampen i firenasjonersturneringen går mot Sverige i Stavanger klokka 15.15 i dag.

• Norge spiller sin første VM-kamp i Brasil mot Tyskland 3. desember.

I GRØNT: Stine Bredal Oftedal med keeperdrakt i sluttsekundene. Norge gjorde et siste forsøk på å vinne i ordinær spilletid. Det endte 26-26 mot Spania, men Norge vant på straffekonk. Foto: Kent Skibstad, Scanpix
I GRØNT: Stine Bredal Oftedal med keeperdrakt i sluttsekundene. Norge gjorde et siste forsøk på å vinne i ordinær spilletid. Det endte 26-26 mot Spania, men Norge vant på straffekonk. Foto: Kent Skibstad, Scanpix Vis mer