REKKER TUNGE. Federer har bare vunnet i år for trener Jan Kristian Waaler og kusk Vidar Hop. Og det vil han fortsette med. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
REKKER TUNGE. Federer har bare vunnet i år for trener Jan Kristian Waaler og kusk Vidar Hop. Og det vil han fortsette med. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

-Det er en vinner

Treneren er sikker på V75-seier.

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

-Federer er en vinner!

Trener Jan Kristian Waaler forteller om en klok hest, som tar dette med lange reiser på rett måte.

-Sist han overnattet på Leangen drakk han 30 liter med vann. Det er vel sånn med ham som med oss andre. Vi drikker gjerne litt ekstra når vi er på tur, småler Waaler.

-Jeg tar voltestart med stor ro. Han har i alle fall aldri vist tegn på problemer når jeg har vendt ham opp i trening. Jeg tror Federer er tidlig i tetposisjonen. Det er neppe noen som vil ofre sin hest med å presse opp tempoet, eller å svare ham opp når han kommer for å overta føringen. Det er fornuftige karer som kjører de andre hestene, sier Waaler.

Fornøyd først nå

-Federer har hatt sine småproblemer. Derfor er det som fem-åring han begynner å vise hva han virkelig er god for. Det er faktisk først nå jeg er helt fornøyd med ham i trening, forteller Waaler til Dagbladet.

-Jeg føler meg ganske sikker på at Federer går 1.15 over 2600 meter med voltestart på Leangen lørdag. Og det gjør han uten å anstrenge seg. Han er en tøffing, konstaterer Waaler.

-Jeg hadde egentlig vært like sikker på seier, om han startet i grunnlag under 500.000 kroner, sier Waaler.
I dag står Federer med 216.000 i grunnlag.

Var sjuk

Jan Kristian Waaler har også Michelle De Champs til start i et hoppeløp denne V75-omgangen. Her er han ikke like sikker.
-Hun var utsatt for en virusinfeksjon da hun startet og skuffet på Biri 1. mai. Det ble ingen premie på Solvalla. Men da gikk det 1.15 den første kilometeren. Hun travet i 1.10-fart de siste 500 metrene, forteller Waaler.
-Jeg tror ikke hun er helt i toppform ennå. Jeg har sikte på Jarlsberg Grand Prix i juli. Derfor er jeg litt reservert foran lørdagens løp. Men hun er forberedt.

Jeg har gitt henne to saftige intervaller.

Jeg tror hun er god nok til å kjempe langt framme og mener hun skal på V75-kupongen på fire hester. Mitt første valg i løpet er Opal's Pride, forteller Jan Kristian Waaler.