- Det er en vits, en stor vits

Zlatan Ibrahimovic langer ut.

KRITISK: Zlatan Ibrahimovic reagerer på at klubben hans måtte spille kamp når flere spillere er på tur med landslag. Foto: Kelvin Kuo/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
KRITISK: Zlatan Ibrahimovic reagerer på at klubben hans måtte spille kamp når flere spillere er på tur med landslag. Foto: Kelvin Kuo/USA TODAY Sports/NTB ScanpixVis mer

LA Galaxy-angriper Zlatan Ibrahimovic legger ikke noe imellom når det er noe som irriterer ham, og etter nattas kamp tap mot Coloradi Rapids, var svensken nok en gang i dårlig humør.

Kampen var lenge av det søvndyssende slaget, før det tok helt av de siste elleve minuttene. Først scoret hjemmelaget, så utliknet Galaxy, før Colorado sikret seieren fem minutter før slutt.

- De siste ti minuttene var kaos. De scoret mål, vi scoret mål, de scoret mål, vi kunne scoret mål. Slik var kampen. Før det ... var kampen veldig kjedelig, sier Ibrahimovic til et samlet pressekorps, skriver svenske Expressen.

Ibrahimovic slaktet så lagkamerat Rolf Feltscher for at han ikke scoret på en stor sjanse, og deretter lagets forsvar, hvor Jørgen Skjelvik blant annet spilte, etter at hjemmelaget ble tildelt straffespark i kampen.

- En vits

Men mest gikk tiraden utover den amerikanske ligaen (MLS).

Ibrahimovic forstår ikke hvordan ligaen kan gå sin gang, samtidig som det spilles landskamper denne uka.

- Vi har flere landslagsspillere enn andre lag, så det får større konsekvenser for oss enn for de andre. Så det er noe MLS bør ta tak i også. For det er vi som tar smellen. Vi savner noen spillere, og noen kom innpå i dag til og med, og de spilte i går og så spiller de i dag. Så det er en vits, det er en stor vits, sier Ibrahimovic.

Ibrahimovic har tidligere fått kritikk for at han «sutrer, klager og gråter» for mye. Den kritikken vil nok ikke stilne i kjølvannet av disse uttalelsene.

Kritisk

For det er ikke første gang han slakter MLS. Tidligere har det vært ligaoppsettet som har irritert ham.

For de seks øverste lagene i Western Conference (vestlig liga) og de seks beste lagene i Eastern Conference (østlig liga) møtes i et sluttspill etter ligaene er ferdigspilt for å kjempe om MLS-trofeet.

Dermed kan man altså i teorien fortsatt havne på sjetteplass og likevel stå igjen som MLS-vinner.

- Det er en mentalitet som du må ha hver dag - under trening og kamp. Resultatene er for meg veldig viktige i hver kamp vi spiller. Men her, om du kommer på en sjetteplass, så kan du fortsatt vinne det hele. Hvordan kan man bygge vinnermentalitet om man ikke er på tå hele tiden? har Ibrahimovic tidligere uttalt til TV-kanalen ESPN.

LA Galaxy ligger på 8.-plass i Western Conference etter 29 spilte kamper.