Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er en vits

Problem-rally for Solberg-brødrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Solberg har hatt alt annet enn et problemfritt rally. På siste etappe kjørte han på en stein som ødela venstre forhjul. Uten problemer vant Sebastien Loeb fra Frankrike foran finske Marcus Grönholm.

– Vi kom rundt en sving og der lå det en stein som ødela hjulet. Hadde jeg ledet rallyet hadde det sikkert skjedd da også. Ting må bli bedre enn det er nå, for dette er en vits, sier Petter Solberg til World Rally Radio.

Nordmannen tapte over minuttet på uhellet som skjedde etter nest siste splittid på den 22. fartsprøven.

Bare krøll

Det var det siste problemet i en rekke av mange for nordmannen. Gjennom hele rallyet har han slitt. På første dag var problemet at bilen overopphetet. Da det problemet var fikset fungerte ikke giret og nordmannen måtte kjøre på ett gir.

På dag to på Kypros førte bremsene og differensialene til nye problemer for nordmannen. Dermed hadde ikke Petter Solberg det veigrepet han trenger for å kjempe med franske Sebastien Loeb og finske Marcus Grönholm.

Tidligere på søndagen hadde han punktert på begge forhjulene etter å ha ødelagt felgene etter et hopp. Med to fartsetapper til før service gikk det ikke fort for nordmannen.

Problemer også for Henning

NYTT PROBLEM-RALLY: Petter Solberg kronet et håpløst Rally Kypros med å kjøre på en stein på den nest siste fartsprøven. - Ting må bli bedre enn det er nå, for dette er en vits, sier Solberg. Foto: AP
NYTT PROBLEM-RALLY: Petter Solberg kronet et håpløst Rally Kypros med å kjøre på en stein på den nest siste fartsprøven. - Ting må bli bedre enn det er nå, for dette er en vits, sier Solberg. Foto: AP Vis mer

Det var nesten så det hvilte en forbannelse over Solberg-brødrene på Kypros. For storebror Henning startet disse allerede før VM-runden på øya. I starten av uka pådro kartleser Cato Menkerud seg en influensa som smittet over på føreren. Og sykdommen har fulgt de to gjennom VM-runden.

Nordmannen lå an til en tredjeplass før siste fartsprøve fredag, men 500 meter før mål på prøven fikk han sola rett i ansiktet. Kombinasjonen sol og mye støv førte til at nordmannen kjørte rett fram i en sving. Dermed endte han i grøfta og mistet fem minutter.

Lørdag ble kartleser Cato Menkerud dynket ned med varmt vann fra motorrommet. Mekanikerne fant ut at vannet kom fra en slange som sprøyter vann i motoren. Og på den 12. fartsprøven stoppet bilen helt. Vannproblemet fortsatte utover dagen.

Søndag var det en dør på Menkerud sin side som skapte problemer for Petter Solbergs storebror.

Loebs 28. seier

Rally Kypros har imidlertid vært svært spennende for to førere, nemlig franske Sebastien Loeb og finske Marcus Grönholm. De to har hatt en fantastisk kamp om seieren som Loeb til slutt vant. Men franskmannen tok ikke seieren på forskudd.

– Det var store steiner i veien og det kunne skje ting. Vi sikret oss et godt forsprang på de første prøvene søndag morges og der tok vi nok seieren, sier Loeb til wrc.com.

Grönholm ledet fram til den 13. etappen, men da snurret finnen og han havnet bak franskmannen. Og der forble han altså ut rallyet. Men avstanden til Loeb ble ikke mer enn et halvt minutt.

– Det var morsomt å kjempe mot Marcus om seieren, erkjenner Loeb som erkjenner at det går bra for laget.

– Det kan ikke gå bedre for oss enn det gjør nå.

Med sin 28. seier har 32-åringen et meget godt tak på sin tredje strake VM-tittel.

(ANB)