Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er enkelte som ikke vil snakke med meg

Men dopingdømte Erik Tysse har ikke gitt opp å bli renvasket.

TILBAKE: Erik Tysse har sonet ferdig sin to år lange dopingutestengelse. I dag ble han nummer 14 i OL. Foto: Bjørn Langsem
TILBAKE: Erik Tysse har sonet ferdig sin to år lange dopingutestengelse. I dag ble han nummer 14 i OL. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

LONDON (Dagbladet): I dag representerte den dopingdømte kappgjengeren Erik Tysse (31) den første dopingdømte Norge i OL. Det endte med 14.-plass på 20 kilometeren i Londons gater.

Tysse hang med teten i nesten halve løpet, men måtte kapitulere mot de beste. Likevel er han godt fornøyd med sitt første store løp etter at CERA-domme var ferdigsonet 7. juli.

- Det var godt å være tilbake. Jeg er fornøyd med gjennomføringen, jeg klarte nesten å gjøre som jeg hadde håpet. Jeg hadde håpet å ha litt mer energi på slutten, men det var på en måte litt uvant med den kampen som va om posisjonene på første halvdel. Det er det man må komme inn i ved å konkurrere litt mer, sier Tysse, som fikk med seg stemningen underveis:

- Det var helt utrolig, jeg har utrolig mange rundt her som heiet på meg. Det må ha vært 100.000 rundt, det var et ufattelig liv, og det setter vi utøvere utrolig stor pris på.

- Det er deres rett Han føler også han er blitt godt tatt imot av miljøet etter dopingdommen.

- Folk hilser og snakker, er godt fornøyd med at jeg er tilbake og gleder seg til å konkurrere igjen. Det er mange som sier de ikke har utdanning nok til å sette seg inn i saken, de var venner med meg før og er venner med meg nå, uansett.

Men Tysse bekrefter samtidig at ikke alle er positive. Og det har han full forståelse for.

- Det er enkelte som ikke vil snakke med meg, og det er helt greit, det er deres rett. Som jeg har sagt hele veien, folk må få ha sin egen mening. Hvis de ikke vil ha noe med meg å gjøre, så er det helt ok, sier Tysse.

Jobber for renvask Samtidig har ikke 31-åringen gitt opp å bli helt renvasket. Som kjent samlet han mye faglig støtte da han anket dommen til Idrettens Voldgiftsnemnd, CAS.

- Jeg har støtte fra et stort vitenskapsmiljø som jobber videre med saken. Ettersom antidopingprogrammet ikke ville gjøre flere undersøkelser, jobber mine med å gjøre det. Men de gjør det på sin fritid, så det tar litt tid, poengterer han.

Satser mot Rio Uavhengig av den prosessen, satser Tysse nå videre — med Rio-OL om fire år som det store målet. Forberedelsen vil bli vesentlig bedre enn til London-OL

- Nå har jeg vært mye hjemme — jeg var hjemme i hele vinter — og man må med 50 cm snø tilpasse seg det, og snu på hver krone. Nå har jeg klart kravet til elitegruppen i friidrettsforbundet, og da har man en støtte til samlinger, så ikke vi som familie må snu på hver krone for å få det til å gå rundt.

Neste konkurranse for Tysse: NM i Kristiansand.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media