Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er et av de vakreste målene som er scoret på nye Wembley

Chelsea slo ut Tottenham av FA-cupen i målfest.

PÅ VEI MOT MÅL: Nemanja Matic fyrer av kanonen som sekundet senere ligger i nettet bak Hugo Lloris. Foto: AFP / Adrian DENNIS / NTB Scanpix
PÅ VEI MOT MÅL: Nemanja Matic fyrer av kanonen som sekundet senere ligger i nettet bak Hugo Lloris. Foto: AFP / Adrian DENNIS / NTB Scanpix Vis mer

Chelsea - Tottenham 4-2 (2-1)

(Dagbladet): Utgangspunktet for semifinalen i FA-cupen mellom Tottenham og Chelsea var toppoppgjøret vinneren kan ta med seg inn i den tette avslutningen av årets Premier League.

Der leder Chelsea med fire poeng på Tottenham, og det psyiske spillet er godt i gang.

Chelsea-manager Conte fortsatte det inn i semifinalen i dag da han lot Diego Costa og Eden Hazard hvile på benken fra start.

Men grepet ga samtidig umiddelbar suksess på banen også.

Vakre mål

Erstatteren Willian sendte nemlig Chelsea i ledelsen etter bare fire minutter av kampen, og selv om Harry Kane utliknet noen minutter senere, var det Willian som scoret Chelseas 2-1-mål på straffe også.

Kampen var omtrent så tett og jevn som du kunne forvente når Premier Leagues to beste lag møtes til kamp om en finaleplass på Wembley. At også semifinalen i dag gikk der, skapte bare en herlig ramme rundt feiden.

Og målene sto i stil til ramma.

Dele Ali utliknet for Tottenham etter et strålende innlegg fra danske Christian Eriksen like etter pause.

Essene slo til

Da spilte Conte ut sine to benkede ess. Byttene skulle vise seg å bli helt avgjørende for kampen.

Eden Hazard banket inn 3-2-målet i en periode der Tottenham så ut som det beste laget. Hazard fikk motta ballen umarkert på seksten meter etter en corner, og fant en åpning mellom tre Tottenham-forsvarere.

Hugo Lloris var sjanseløs på avslutningen.

Det var han også når Nemanja Matic hamret inn avgjørelsen. Hazard spilte vakkert vegg med Fabregas, slapp ballen ut til Mtic på tjue meter, som bokstavelig talt prikket krysset med et knallhardt skudd.

- Det er et av de vakreste målene som er scoret på nye Wmebley, ropte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

- Tenk å få score et sånt mål på Wembley, fortsatte han.

Dermed er det Chelsea som spiller FA-cup-finale på Wembley 27. mai. I morgen møtes Arsenal og Manchester City for å gjøre opp om den andre finaleplassen.