VILLE HELST TIL CL: Johan Wiland klarte ikke stoppe Viktoria Plzen i Champions League-kvaliken, men avviser at det er bedre for FCK å spille i Europa League.AFP/SCANPIX
VILLE HELST TIL CL: Johan Wiland klarte ikke stoppe Viktoria Plzen i Champions League-kvaliken, men avviser at det er bedre for FCK å spille i Europa League.AFP/SCANPIXVis mer

- Det er et dumt resonnement

FCK-keeper Johan Wiland tilbakeviser Ståle Solbakkens påstand.

I fotballstudio kl. 19: Europa Leagues første gruppespillrunde

FC København-keeper Johan Wiland mener Ståle Solbakken tar feil når han hevder at FCK skal være fornøyd med å spille i europaligaen denne sesongen.

Den danske mesterklubben måtte ta til takke med å spille i de nest bestes rekker etter tapet for tsjekkiske Viktoria Plzen i mesterligakvalifiseringen. Johan Wiland deler imidlertid ikke Ståle Solbakkens mening om at klubben har mer godt av europaligaspill framfor mesterligaspill.

- Det er et dumt resonnement å se det på den måten. Nå er vi i europaligaen, og det kan vi ikke gjøre noe med. Hvis vi hadde kommet til mesterligaen hadde det ikke vært snakk om den slags, sier den svenske Wiland.

- Kanskje hører man ikke så mye om motstanderne i europaligaen, men når man kikker på kvaliteten, så er det gode lag, legger målvakten til.

Solbakken sa onsdag til den danske avisen B.T. at det er veldig bra for FCK å spille i den nest gjeveste europacupen, ikke med tanke på det økonomiske, men av sportslige årsaker.

- Det er noe helt annet å spille i mesterligaen sammenlignet med europaligaen. Og for et lag som ennå ikke er samspilt er det sunt med et år på nest øverste nivå, sa nordmannen som nå trener tyske Köln.

FC København møter blant andre Mohammed Abdellaoue og Henning Haugers klubb Hannover i innledende gruppespill i europaligaen. De andre motstanderlagene er ukrainske Vorskla Poltava og belgiske Standard Liege.

(NTB)