- Det er et evig dilemma på landslaget

«Drillo» om manglende spilletid for nøkkelspillere.

MØTTE PRESSEN: Landslagssjef Egil Olsen, her flankert av kommunikasjonssjef Svein Graff i NFF, møtte pressen mandag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
MØTTE PRESSEN: Landslagssjef Egil Olsen, her flankert av kommunikasjonssjef Svein Graff i NFF, møtte pressen mandag. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen og resten av landslaget møtte i dag pressen i forbindelse med de to forestående VM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Sveits.

Etter å ha slått fast at Norge må slå Kypros fredag for å holde liv i VM-drømmen, ble landslagssjefen konfrontert med det at flere sentrale spillere sliter med spilletid i sine klubber. Blant disse er Tyskland-proffene Håvard Nordtveit, Omar Elabdellaoui, Ruben Yttergård Jenssen og Mohammed Abdellaoue.

- Det var litt skuffende at «Moa» ikke fikk spille i helgen. Vi har alltid spillere som ikke får nok spilletid på klubblaget sitt - det er et evig dilemma for oss. Men jeg regner med å få et godt inntrykk av formen til spillerne i løpet av treningene, sier «Drillo».

Alle er aktuelle Han har enda ikke bestemt seg for hvem som starter på topp. Heller ikke resten av laget er på noen som helst måte tatt ut. På spørsmål om hvor mange som er aktuelle for en plass i startelleveren, svarte landslagssjefen følgende:

- 23 stykker.

Altså hele troppen.

Flytrøbbel og kontraktsforhandlinger Men noen spillere er selvsagt klarere enn andre. Superveteranen Frode Johnsen (39) kommer ikke til å starte, det sa Drillo rett ut. Brede Hangeland og Vegard Forren starter trolig i midtforsvaret, mens Rune Almenning Jarstein sannsynligvis vokter buret bak dem.

- I tillegg er Stefan Johansen aktuell både som indreløper og sentral midtbanespiller, sier «Drillo».

PS! Mohammed Abdellaoue deltok ikke på mandagens pressemøte på grunn av flytrøbbel. Det gjorde heller ikke Daniel Braaten, som forhandlet med Ståle Solbakkens FC København.

SLITER: Mohammed Abdellaoue har enda ikke scoret for Stuttgart i Bundesligaen, og sist kamp var han henvist til benken. Her i duell med Augsburgs Jan-Ingwer Callsen-Bracker 25. august. Foto: EPA/STEFAN PUCHNER/NTB Scanpix
SLITER: Mohammed Abdellaoue har enda ikke scoret for Stuttgart i Bundesligaen, og sist kamp var han henvist til benken. Her i duell med Augsburgs Jan-Ingwer Callsen-Bracker 25. august. Foto: EPA/STEFAN PUCHNER/NTB Scanpix Vis mer