IKKE AKKURAT WEMBLEY: Men det engelske fotballforbundet er sikre på at Hutnik Stadion i Krakow er mer enn bra nok for England i sommerens EM-forberedelser.Foto: SCANPIX/AFP/Pawel Ulatowski
IKKE AKKURAT WEMBLEY: Men det engelske fotballforbundet er sikre på at Hutnik Stadion i Krakow er mer enn bra nok for England i sommerens EM-forberedelser.Foto: SCANPIX/AFP/Pawel UlatowskiVis mer

«Det er et HØL»

FA til angrep på skandale-oppslag om Englands EM-leir.

(Dagbladet): «Englands EM-leir for 2012 er et HØL» skriker overskriften i tabloidavisa The Sun, som i dag trykker bilder av et garderobeanlegg mildt sagt under oppussing i Krakow.

Avisa er åpenbart bekymret over forholdene på Hutnik Stadion, der England skal finpusse formen før sommerens EM i Polen og Ukraina. For fasilitetene der er, for å sitere, «så vidt bra nok for et pub-lag».

- Uefa ga oss en liste over tilgjengelige hoteller og treningsanlegg, men det var ingenting som passet Englands behov. Hadde vi valgt noe fra lista, hadde vi endt opp med verre forhold enn Hutnik, sier en angivelig FA-kilde i saken.

Åpenbart gammelt
Bildene i artikkelen viser et nedrevet dusjrom og diverse andre scener fra en byggeplass, en opprevet gressmatte, og det hele ser strengt tatt litt stusslig ut.

Men oppslaget får det engelske fotballforbundet til å reagere.

UNDER OPPUSSING: Disse bildene av garderobefasilitetene ble tatt i november. Bildene i The Sun er tatt etter at det meste ble revet opp i forbindelse med oppussing.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kacper Pempel
UNDER OPPUSSING: Disse bildene av garderobefasilitetene ble tatt i november. Bildene i The Sun er tatt etter at det meste ble revet opp i forbindelse med oppussing.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kacper Pempel Vis mer

- Vi er veldig skuffet over denne artikkelen, det er helt sikkert, sier kommunikasjonsdirektør Adrian Bevington til Sky Sports.

- Det er åpenbart at Hutnik er en gammel stadion. Det pågår noen oppussingsarbeider der, så selvfølgelig kommer det til å finnes bilder av bygningsarbeider, sier Bevington oppgitt.

Forberedt i 14 måneder
FA-talsmannen sier det ble gjort grundig forarbeid før Krakow ble valgt som leirby for sommerens mesterskap, og minner samtidig om at det var folk som fryktet forholdene også før VM i Sør-Afrika i fjor.

- Forrige gang var det et hotell som ikke var ferdig, som var en byggeplass. Merkelig nok var det fordi det var en byggeplass - da det sto ferdig var det et fantastisk sted, sier Adrian Bevington syrlig.

- Det viktigste er at banen er av den høyeste standard når vi kommer dit i juni. Det er det Fabio (Capello) bryr seg om. Og det er vi veldig trygge på. Stadion kommer også til å være forbedret, men den er ikke av internasjonal standard, det visste vi hele tiden. Vi er veldig fornøyde, dette er ikke noe vi bare ramlet ned på, det har vært forberedt i 14 måneder, sier han.

SJALU: Her skal Nederland trene i sommer, på Wisla stadion. The Sun mener kontrasten er stor, og har vel noe rett i det.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kacper Pempel
SJALU: Her skal Nederland trene i sommer, på Wisla stadion. The Sun mener kontrasten er stor, og har vel noe rett i det.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kacper Pempel Vis mer

Hutnik Stadion er forøvrig vanligvis hjemmebanen til fjerdedivisjonslaget Hutnik Krakow FC.

Fotball-EM spilles fra 8. juni til 1. juli kommende sommer, og England skal møte Sverige, Frankrike og Ukraina i gruppespillet.

SJOKK: Dagens forside av The Sun.
SJOKK: Dagens forside av The Sun. Vis mer