GODE SKI: Det var ingen tvil om at Stina Nilsson hadde god glid i finalen der hun truet Marit Bjørgen. SVTs ekspert Anders Blomquist og Sveriges skisliper er derimot svært uenige om svenskenes ski i prologen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GODE SKI: Det var ingen tvil om at Stina Nilsson hadde god glid i finalen der hun truet Marit Bjørgen. SVTs ekspert Anders Blomquist og Sveriges skisliper er derimot svært uenige om svenskenes ski i prologen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Det er et jævla drittsnakk

Det svenske støtteapparatet raser mot TV-ekspert.

(Dagbladet): Sverige innfridde egne forventninger med medalje på sprinten. Stina Nilsson truet Marit Bjørgen på oppløpet, men måtte ta til takke med sølv.

Likevel er det ikke bare harmoni i den svenske leiren.

Under prologen var SVTs kommentator Anders Blomquist svært kritisk til gliden på de svenske skiene. Han gjentok kritikken under finaleheatene der Nilsson altså endte dagen med svensk sølv.

Det får de svenske smøreteamet til å steile.

Lorentz Söderhielm, som sliper de svenske skiene, er klokkeklar. 

- Det er litt trist at Blomquist kommenterer på TV at skiene går så dårlig. Det sa han hele tiden, og sånn var det faen ikke. Det er et jævla drittsnakk, sier Söderhielm til Expressen

- Jeg og Blomquist er kamerater, men de bør finne en ny kommentator. Det står jeg for, det er trist å høre det på TV, fortsetter han.

Den svenske avisa konfronterte SVT-eksperten med Söderhielms utspill. Blomquist holder fast på kritikken han leverte under rennet.

- Om jeg ser at de svenske løperne reiser seg opp 30-40 meter tidligere enn de andre og begynner å stake, er det min plikt å informere seerne om det, uansett hvor god kamerat jeg er med dem i landslaget. 

Uavhengig av gode og dårlige ski i prologen, det var ingen tvil om at svenskene hadde svært gode ski i finaleheatene der Nilsson var nær gullmedaljen.

Det er også Blomquist tydelig på overfor Expressen.

- Mellom prologen og finalene gjør smørerne en kanonjobb, og svenskene kommer ut med veldig gode ski. Det nevnte vi også i vår oppsummering. Men om skiene ikke er bra, så må vi informere om det, fastholder han.