- Det er et kjedelig valg, men noen ganger er det best

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen støtter Per-Mathias Høgmo.

 STØTTER HØGMO:  Jahn Ivar Mini Jacobsen mener Per-Mathias Høgmo var et godt valg. 
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
STØTTER HØGMO: Jahn Ivar Mini Jacobsen mener Per-Mathias Høgmo var et godt valg. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

(Dagbladet) For kort tid siden meldte Dagbladet at Per-Mathias Høgmo blir Norges neste landslagssjef. Det er ventet at NFF holder en pressekonferanse i løpet av ettermiddagen.

TV 2s-fotballskpert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen støtter forbundets valg.

Støtte - Jeg lanserte ham som en kandidat allerede for ett år siden. Se på hva han gjorde med Tromsø, og se hva han har fått til med Djurgården.  Jeg synes han er et helt naturlig valg, sier Mini til Dagbladet.

Hva får vi med Høgmo?

- Vi får en som kan NFF inn og ut. Som kjenner til alle styrkene og svakhetene. Vi får en trener som kommer til å utvikle den stilen vi allerede har, og kanskje gjør den enda bedre, sier Jakobsen.

Er det bra?

- Ja. Folk sier at vi må kvitte oss med den spillerstilen vi har nå, men folk må huske at vi ikke er Barcelona. Vi kan ikke spille sånn fotball, sier den gamle landslagsspilleren.

Men Mini tror uansett at man kommer til å se at et mer spillende Norge på sikt.

Hvem andre - Vi har en ny generasjon på vei opp nå. En generasjon som tør å spille mer ball.  Men må må ikke glemme hvem vi er, sier Mini til Dagbladet.

Jakobsen mener det er helt naturlig at Høgmo fikk jobben. Ole Gunnar Solskjær sa i går kveld til Dagbladet at han var uaktuell for jobben. Ståle Solbakken tok tidligere i år over FCK.

- Det er et kjedelig valg, men noen ganger er det best. Vi må huske på hvilke rammer forbundet har hatt og hvem som er tilgjengelig. Vi kan ikke bare hente en internasjonal topptrener. Hvilke alternativer er det?, spør Jakobsen.