TIDENES YNGSTE: Lydia Ko er bare 14 år, men det hindret henne ikke i å vinne en profesjonell golfturnering. AFP PHOTO / Paul CROCK
TIDENES YNGSTE: Lydia Ko er bare 14 år, men det hindret henne ikke i å vinne en profesjonell golfturnering. AFP PHOTO / Paul CROCKVis mer

- Det er et mirakel

En 14-årig amatør ble tidenes yngste vinner av en profesjonell golfturnering.

Lydia Ko, en 14-årig amatør fra New Zealand, ble søndag den yngste vinner av en profesjonell golfturnering. Hun vant med fire slag i New South Wales Open i Sydney.

- Det er ganske forbløffende. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er et mirakel at jeg er blitt historisk på denne måten. Slikt skjer ikke bare ved å knipse med fingrene, sa den sørkoreanskfødte ungjenta.

Hun avsluttet med en bogeyfri 69-runge og endte 14 slag under par i turneringen som inngår i australiatouren.

Becky Morgan fra Wales knep 2.-plassen med en sterk avslutningsrunde på 66 slag, men hun var ikke i nærheten av å tukte Ko.

Ikke tilfeldig
Det er ikke tilfeldig at Ko slo rekorden til japanske Rory Ishikawa, som var 15 år og åtte måneder da hun tok sin første proffseier. Hun var veldig nær å vinne allerede for ett år siden.

I fjor trengte Ko tre putter på siste green, og dermed vant Caroline Hedwall med ett slag i New South Wales Open.

- Det var nervepirrende i år. Jeg måtte trekke pusten dypt noen ganger på siste hull, og jeg var nervøs helt til det var over. Jeg tenkte på i fjor og på alle menneskene som så på, sa Ko.

(NTB)