Friidretts-VM i Doha:

- Det er et sjokk for kroppen

NRK-kommentator Jann Post overrasket over høy luftfuktighet i Doha.

VARMT: NRK-kommentator Jann Post tok en løpetur i VM-byen Doha, og det vil han ikke gjøre igjen. Video med tillatelse fra Jann Post Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til fredag er det endelig klart for VM i friidrett med stjerner som Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm. Mesterskapet arrangeres som kjent i Doha i Qatar, og det har blitt stilt mange spørsmål ved nettopp det.

Det er en rekke regler og normer som utøverne må følge når de oppholder seg i Qatar. Det gjelder for eksempel at de helst skal dekke til skuldrer og knær når de befinner seg på offentlig sted.

Men også varmen kan skape stor trøbbel for enkelte utøvere. For utøvere som Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm skal det i utgangspunktet ikke skape noen store problemer, med tanke på at de løper på stadion med nedkjølingsanlegg.

- Som ei badstue

Men for maratonløpere og kappgangutøvere kan det skape trøbbel med en høy luftfuktighet som det er i Doha. NRKs kommentator i friidrett, Jann Post, forteller til Dagbladet at varmen er ekstrem.

- Det føles som man møter en vegg av fuktig luft. Det er rett og slett som å være i ei badstue, sier Post, som har prøvd å jogge i sjokkvarmen.

På hans Instagram-story opplyser han blant annet om at det var 32 grader i dag morges, men at det føles som 43 grader på grunn av luftfuktigheten. Det er med andre ord ikke et optimalt klima å løpe i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer