OPPGITT:  Erik Hagen. Foto:  Håkon Mosvold Larsen  / SCANPIX
OPPGITT: Erik Hagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

- Det er et smertehelvete dag ut og dag inn. Jeg hadde aldri operert hvis jeg hadde visst

Panzer-Hagen om marerittet.

(Dagbladet): Erik «Panzer» Hagen (38) huskes best for tida i Vålerenga, selv om karrieren i Zenit St. Petersburg også satte spor. Hagen var en kompromissløs type, som ikke ga ved dørene i midtforsvaret.

Men tre år etter at han la opp, er kroppen fortsatt preget av fotballkarrieren.

I 2012 la han seg på operasjonsbordet. Han byttet en hofte, men sliter med smerter.

- Faktisk enda verre enn det var før operasjonen. Det er et smertehelvete dag ut og dag inn, sier Hagen til Ringerikes Blad.

- Jeg tar daglig smertestillende tabletter. Det har jeg gjort i over ti år.

Han fortsetter:

- Legen som opererte meg har sjekket protesen. Han sier den er i orden. Men moro er det ikke, og jeg hadde nok aldri operert dersom jeg hadde visst.

Fungerer i hverdagen De smertestillende tablettene gjør at Hagen fungerer i hverdagen. Han ødela seg da han spilte for Jevnaker på midten av 90-tallet.

- Jeg fikk en smell i hofta den gang. Men som 18-19-åring er du jo udødelig. Smerten gikk liksom aldri over, men ille ble det ikke før jeg spilte i Vålerenga på begynnelsen av 2000-tallet. Da begynte det å bli et problem, forteller Hagen til Ringerikes Blad.

- Det er jo ikke bra å ta smertestillende tabletter flere ganger om dagen - noe jeg har gjort i ti år. Det er frustrerende, sier Hagen.

Trøbbel med kneet Avisa har også snakket med Frode Lafton, en annen Hønefoss-bauta. Han har slitt med kneet i mange år. Nå trener de to sammen tre dager i uka.

Erik «Panzer» Hagen havnet for øvrig i overskriftene i forrige uke. Da innrømmet han at han hadde vært med på å betale en dommer 3000 euro for at Zenit skulle vinne en UEFA-kamp.

Denne uka forklarte han seg for det Det europeiske fotballforbundet UEFA.

EN HARD NEGL:  Erik Hagen ga ikke ved dørene som midtstopper. Her for Zenit i 2006. Foto: NTB Scanpix
EN HARD NEGL: Erik Hagen ga ikke ved dørene som midtstopper. Her for Zenit i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer