Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er et supermål - en tryllescoring

Barkley viste seg fram da Everton gikk forbi Liverpool.

SUPERTALENTETS DRØMMESCORING: Ross Barkley satte inn 1-0 til Everton på vakrest mulig vis. Foto: PAUL ELLIS / AFP / SCANPIX
SUPERTALENTETS DRØMMESCORING: Ross Barkley satte inn 1-0 til Everton på vakrest mulig vis. Foto: PAUL ELLIS / AFP / SCANPIX Vis mer

• Everton - QPR 3-1

(Dagbladet): Med bare en seier på de siste seks kampene, var Roberto Martinez' Everton-mannskap sulteforet på tre poeng før møtet med Queens Park Rangers.

Laget fra Merseyside trengte en opptur, men det var lite som tydet på at de skulle få det i løpet av de første 33 minuttene. I mangel av fasong defensivt og rytme offensivt, klarte ikke hjemmelaget å skape noe som helst.

Derfor kunne de prise seg lykkelig over at det 21 år gamle supertalentet Ross Barkley ordnet 1-0 nærmest på egenhånd. Like før pause økte den belgiske kantspilleren Kevin Mirallas ledelsen på et frispark, mens den anvendelige angriperen Steven Naismith hadde en enkel oppgave med å heade inn 3-0 fra kloss hold like etter sidebytte.

Da hjalp det lite at QPR-innbytter Bobby Zamora trillet inn en redusering ti minutter før full tid.

- En tryllescoring For etter kampen på Goodison Park er det bare en mann det snakkes om. Han spilte med nummer 20 og navnet Barkley på ryggen.

2-0: Kevin Mirallas skrudde inn 2-0 på frispark i første omgang. Foto: Paul Ellis / AFP / Scanpix
2-0: Kevin Mirallas skrudde inn 2-0 på frispark i første omgang. Foto: Paul Ellis / AFP / Scanpix Vis mer

Som født og oppvokst i Liverpool, er 21-åringen en ekte Scouser. Det gjorde ikke gleden mindre verken for skadeforfulgte Barkley eller supporterne da han mottok ballen ved midtstreken, spilte vegg med Romelu Lukaku og noen sekunder senere dundret ballen opp i den nærmeste vinkelen.

På tribunene jublet folk, mens TV 2s Kasper Wikestad satt i kommentatorbua og ropte ut sin begeistring.

- Det er et supermål - en tryllescoring. Man trenger sånne typer når det meste andre ikke fungerer, skrøt Wikestad.

007 ble til 008 Det gjorde han ikke fordi han var særlig overrasket over at Everton tok ledelsen, for før kampen ble QPRs forsmedelige bortestatistikk latterliggjort i flere medier. Henvisning var naturligvis til James Bond-filmene.

0-0-7. Null seirer, null uavgjortresultater, sju tap. Det var fasiten så langt denne sesongen for Harry Redknapps hardt prøvede menn. Nå er det 0-0-8 som er gjeldende, men etter kveldens kamp kan de i det minste ta med seg at de lenge var fullt på høyde med Everton.

Den første halvtimen lå bunnlaget lavt og kompakt, i en periode hvor de virket både godt organisert og som et lag som på ingen måte ville by Everton på enkel motstand.

3-0: Steven Naismith gratuleres etter å ha headet inn Evertons tredje scoring. Foto: Paul Ellis / AFP / Scanpix
3-0: Steven Naismith gratuleres etter å ha headet inn Evertons tredje scoring. Foto: Paul Ellis / AFP / Scanpix Vis mer

Etter Barkleys enorme soloprestasjon, var det imidlertid over. QPR klarte aldri å reise seg. I stedet for begynte de personlige feilene å melde seg, blant annet representert ved Richard Dunne. Midtstopperen var mannen som forærte hjemmelaget og skotske Naismith sin 3-0-scoring.

En scoring som bidro til å sende Everton forbi byrival Liverpool på tabellen, samtidig som QPR blir liggende tredje sist i Premier League.

PS: Like før slutt måtte målscorer Mirallas forlate banen med det som virket å være en alvorlig skade. Taklingen fra Jordan Mutch så ut til å gå utover belgierens venstre ankel.

3-1: Bobby Zamora reduserte etter en retur fra Tim Howard. Foto: Paul Ellis / AFP / Scanpix
3-1: Bobby Zamora reduserte etter en retur fra Tim Howard. Foto: Paul Ellis / AFP / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media