- Det er et unødvendig press på oss

Landslagskeeperne før VM-åpningen.

BURVOKTERE:  Norges keepere Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg føler på nervene i VM-starten i Danmark. Begge skal bevise at de fortjener å være med på det gulljagende laget.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BURVOKTERE: Norges keepere Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg føler på nervene i VM-starten i Danmark. Begge skal bevise at de fortjener å være med på det gulljagende laget. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Målvaktene Silje Solberg (25) og Kari Aalvik Grimsbø (30) må storspille for å tilfredsstille medaljesultne fans og kritiske eksperter i VM-starten.

- Det har vært slitsomt.

Det sier Norge-målvakt Solberg til Dagbladet før VM-premieren mot Russland. For en snau måned siden ble troppen tatt ut og håndball-eksperter over hele landet ble overrasket da rutinerte Katrine Lunde (35) var vraket.

TV 2-eksperter som Randi Gustad og Bent Svele brukte ord som «sjokkert» over avgjørelsen til landslagsledelsen.

- Mye prat Tida etter uttaket beskriver Silje Solberg som hektisk.

- Jeg synes det er kommet et unødvendig press på oss. Det er forventnigner og mye prat.. Vi målvaktene vet vi kan prestere. Det er blitt for mye snakk om dette. Jeg synes vi har taklet det bra og i har et godt keeperteam, sier Solberg til Dagbladet.

- Føler du ekstra press som målvakt?

- Det er alltid mye press på oss. Men Thorir (Hergeirsson) har tatt en avgjørelse. Katrine er en god keeper hun, og, sier Solberg.

25-åringen spiller til daglig i danske Holstebro og har den siste uka hatt alt fokus på å finne VM-formen.

- Nervene er under kontroll. Det er først på pressetreff og andre arrangementer det blir det mye snakk. Men det er jo sånn det er med oss målvakter: Vi liker at det står noe på spill, sier hun med et smil.

Jobber tett Solberg spilte et godt mesterskap da Norge tok EM-gull i Ungarn i fjor. Da var Lunde ute på grunn av familieforøkelse og Grimsbø ble skadd.

Grimbø forteller at hun og Solberg har et nært forhold på treninger.

- Silje og jeg jobber tett og har snakket mye sammen. Vi er to keepere som skal vise oss fram. Vi bygger hverandre opp, sier Grimsbø.

Solberg utdyper:

- Vi funker bra som et team. Hun veileder meg bra på trening og jeg forsøker å hjelpe henne. Hun blir glad på mine vegne og hun ønsker meg alt godt. Og det er viktig for meg, sier Solberg om Grimsbø.

Leser ikke Györ-målvakt Grimsbø har valgt å ikke fokusere på det som står i media før mesterskapet.

- Tida etter uttaket har vært grei. Jeg har lukket ting ute og ikke vært særlig aktiv hos nettavisene. Fokuset mitt har vært på å spisse formen inn mot dette mesterskapet, sier 30-åringen med 122 landskamper.

Norges keepertrener, svensken Mats Olsson, roser duoen.

- Vi har to supermålvakter. Det har vi alltid på mesterskap. Uansett måtte en av verdens beste keepere vrakes. Norge har tre av de fem beste keeperne i verden. Da måtte vi skuffe én, sier Olsson.

Norge - Russland spilles lørdag kl. 20.30.