Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er et voldsomt bra driv her nå

Skadefrie Tromsø er to kamper unna cupfinale, og to kamper unna Europa League-gruppespill.

VARSKU HER! Etter en sommer med bekymringer har Per-Mathias Høgmo og Tromsø startet høstkjøret med sterke resultater. Og nå er alle Gutan i trening også. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VARSKU HER! Etter en sommer med bekymringer har Per-Mathias Høgmo og Tromsø startet høstkjøret med sterke resultater. Og nå er alle Gutan i trening også. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Følg cupkvartfinalen mellom Tromsø og Bodø/Glimt i Fotballstudio kl. 17!

(Dagbladet:) - Det er et voldsomt bra driv her nå, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

Han har nettopp avsluttet en treningsdag hvor samtlige spillere i førstelagstroppen var med. Riktignok trener Steffen Nystrøm fortsatt alternativt på grunn av sin lårskade, men også han er i framgang, ifølge Høgmo.

Tung juli
Før dagens cup-kvartfinale mot Bodø/Glimt rår det endelig optimismen i Tromsø IL. Triumfen borte mot Metalurg Donetsk forrige torsdag - en prestasjon Høgmo omtaler som en barriere brutt for TIL - var klubbens første seier på ni kamper.

Deretter kom serieleder Strømsgodset til Alfheim tre dager etter. Drammenserne hadde ikke spilt midtukekamp i forkant, mens Tromsøs bein bar på både 90 tøffe minutter og en lang flyreise.

Men: Tromsø vant 4-0. Endelig er laget på offensiven igjen.

- Vi gikk gjennom en periode hvor vi hadde mange skader, og to spillere i OL (Kara/Ciss). Da ble det veldig stor slitasje på de få som var igjen. Vi var 13-14 stykker på trening i sommer, forklarer Høgmo.

- Dessuten hadde vi ikke stolpe-inn. Blant annet fikk vi dårlig betalt i 1-1-kampene mot Sogndal og Rosenborg på hjemmebane. Ikke hadde vi godt vær her oppe heller, sier Høgmo.

- Så juli var ikke mye å skrive hjem om.

Elsker Europa-spill
Det har vel ikke hatt Syden-varme i Tromsø i august heller. Men nå har Høgmo fått justert den defensive organiseringen. Da smiler i hvert fall han som ei sol.

- I de fire kampene vi har spilt i europacupen, pluss den mot Strømsgodset, har vi nesten ikke sluppet motstanderne til målsjanser. Mot Strømsgodset fikk vi endelig god uttelling selv også, sier Høgmo.

Etter Bodø/Glimt-kampen venter Partizan på Alfheim på torsdag. For nå er Tromsø to kamper unna cupfinale på Ullevaal — og to kamper unna gruppespillet i Europa League. Og den tidligere OL-mesteren og Champions League-treneren har kommet over sånne hindre før.

- Min opplevelse er at det bare er positivt å spille europacup ved siden av serien. Du kommer fra de kampene med høyere tempo, som du tar med deg inn i de hjemlige kampene. Det gir også en moralsk oppkvikker, sier Høgmo.

- Europacup henger ekstremt høyt. Det er tre muligheter for oss til å kvalifisere oss for spill neste sesong. Gjennom cupseier, gjennom fair play-tabellen, eller gjennom å bli topp fire i serien. Og vi er bare tre poeng bak fjerdeplassen i Tippeligaen, med én hengekamp. Så det er veldig mye å spille for framover, fastslår Høgmo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media