Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM:

- Det er ett punkt vi kan gi mesterskapet et snev av kritikk

Spillerne gikk tomme for krefter mot Frankrike.

SMÅSKUFFET: Sander Sagosen og Bjarte Myrhol etter finaletapet. Begge gikk tomme for krefter mot Frankrike.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SMÅSKUFFET: Sander Sagosen og Bjarte Myrhol etter finaletapet. Begge gikk tomme for krefter mot Frankrike. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
  • Frankrike - Norge 33-26

PARIS (Dagbladet): Norge tapte VM-finalen mot Frankrike med sju mål til tross for en fenomenal start på kampen. Håndballgutta ledet på det meste med tre mål i 1. omgang, men så raknet det.

Spillernes egen forklaring: De gikk tomme for krefter.

Noe av grunnen kan være at Frankrike har hatt to dager fri før finalen, mot Norges ene fridag.

- Det eneste punktet vi kan gi mesterskapet et snev av kritikk er at Frankrike fikk en ekstra hviledag før finalen, sier Bjarte Myrhol i pressesonen.

- Er det stor forskjell på én dag og to dager fri? spør Aftenpostens reporter.

- Ja, det er stor forskjell, sier Myrhol.

- Merket dere det i beina utover i kampen? spør Dagbladet.

- Njei. Hvis vi hadde vært i flyten hadde det kanskje sett annerledes ut, men da vi får noen i sekken, så koster det dobbelt så mye. Vi ble alle veldig slitne på slutten. Det har vært et langt mesterskap og vi alle synes mesterskapet er arrangert på en perfekt måte, så vi skal ikke klage på noe, men Frankrike fikk en dag ekstra hvile. Sånn er det, sier Myrhol.

LYS FRAAMTID: Landslagssjef Christian Berge er fornøyd med mesterskapet på tross av finalenederlaget. Han er sikker på at de norske herrene vil havne på topp i nær framtid. Video: Fredrik Økstad Sandberg / Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Andre forteller:

- Vi gjorde for mange tekniske feil og ble for slitne, sier Espen Lie Hansen til Dagbladet.

- Vi ble slitne i andre omgang. Det er ingen unnskyldning. Vi visste vi kunne hamle opp med Frankrike, men vi går tomme for krefter, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

- Vi hadde ikke nok krefter. Vi var friske og uthvilte i starten og kjempet godt, men så ble Frankrike for sterke, sier landslagstrener Christian Berge til Dagbladet.

- Det kan være at Frankrike var noen få prosenter mer uthvilt, men ikke noe mer, sier Torbjørn Bergerud.

Kampfakta:

Frankrike - Norge 33-26 (18-17)

15.609 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen - Sander Sagosen 1, Joakim Hykkerud, Bjarte Myrhol 4, Kent Robin Tønnesen 5, Magnus Jøndal 2, Kristian Bjørnsen 4, André Lindboe, Magnus Gullerud 1, Magnus Abelvik Rød, Christian O'Sullivan 1, Eivind Tangen 3, Gøran Johannessen 1, Espen Lie Hansen 4, Petter Øverby.

Toppscorer Frankrike: Nikola Karabatic 6.

Dommere: Martin Gjeding/Mads Hansen, Danmark

Utvisninger: Frankrike 1 x 2 min., Norge 2 x 2 min.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling