Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Det er f*** meg rødt kort, og det vet du»

Cole grisetaklet Hutton.

(Dagbladet.no): For tre år siden ble Alan Hutton satt ut av spill i åtte måneder etter å ha brukket beinet.

I gårsdagens utrolige åttemålsthriller på White Hart Lane kunne Spurs-backen med litt mer uflaks blitt påført et nytt beinbrudd like før pause.

I stor fart kastet Ashley Cole seg inn i en vill takling, og traff Hutton midt på skinnleggen med knottene først. Heldigvis sto ikke skotten med beinet plantet i gressteppet da sammenstøtet skjedde - slik for eksempel Eduardo gjorde da han ble kvestet av Martin Taylor.

Ampert på sidelinja

En generelt svak dommer Mike Riley ble raskt omringet av Chelsea-spillere, med kaptein John Terry som den aller ivrigste. Kanskje bidro det til å påvirke mannen i svart - som bare trakk fram det gule kortet.

Terry var for øvrig involvert i dommerbråk på samme arena i fjor. Den gang ble han utvist av kontroversielle Graham Poll - og Chelsea-spillerne påsto etterpå at Poll hadde lovet å «lære dem en lekse».

Coles takling skjedde like foran de to innbytterbenkene, der det brøt ut fullt kaos.

«That\'s a fucking red card and you know it» skrek Spurs-assistent Gus Poyet til fjerdedommer Steve Bennett, ifølge Daily Mail.

STYGG TAKLING: Ashley Cole reagerte med sinne da Alan Hutton rullet rundt etter den svært tøffe taklingen like før pause. Chelsea-backen slapp unna med gult kort - noe han skal være godt fornøyd med. Foto: AFP
STYGG TAKLING: Ashley Cole reagerte med sinne da Alan Hutton rullet rundt etter den svært tøffe taklingen like før pause. Chelsea-backen slapp unna med gult kort - noe han skal være godt fornøyd med. Foto: AFP Vis mer

På vei inn i garderobene virket Poyet innstilt på å lære Cole en lekse, og la armen rundt White Hart Lane mest upopulære mann.

- Må respektere avgjørelsen

Etter kampen ønsket Spurs-assistenten å dysse ned episoden, og heller snakke om det som tross alt var en sjeldent minneverdig fotballkamp, hvor Chelsea rotet bort ledelsen tre ganger og måtte nøye seg med 4-4.

- Det ville vært urettferdig mot Ashley å bare snakke om taklingen hans etter en sånn kamp. Jeg foretrekker å ikke gå inn på det, men den så merkelig ut, sier han ifølge Daily Mail.

Manager Juande Ramos er ikke i tvil om hva Cole fortjente.

- Dommeren bestemte seg for å gi gult kort, men vi har sett mye snillere taklinger enn det som har resultert i rødt kort. Robbie Keane ble utvist for noe langt mindre alvorlig mot Birmingham. Men vi må respektere dommerens avgjørelse, sier han.

Tok ut Cole

Avram Grant kunne mistenkes for å parodiere en kjent, fransk kollega i Premier League da han ble bedt om en kommentar på Coles takling.

image: «Det er f*** meg rødt kort, og det vet du»

- Assistentdommeren sto i veien. Jeg så at Tottenham-benken spratt opp, men dommeren var bare to meter unna. Vi må respektere avgjørelsen hans, sa han.

Grant får sjelden skryt for sine strategiske valg underveis i kampene, der hans forgjenger José Mourinho var genierklært. Og han får det neppe etter gårsdagen heller.

Først svarte han på Juande Ramos\' innbytte av Darren Bent gjennom å sette inn Alex som sweeper. Tottenham utliknet til 3-3, før en strålende Joe Cole sendte Chelsea tilbake i ledelsen.

Bare for å bli tatt av banen til fordel for Michael Ballack. Spurs utliknet til 4-4, og Dimitar Berbatov burde blitt matchvinner da han sendte Alex ut i pølseboden og sto ansikt til ansikt med Carlo Cudicini.

Der er bulgareren vanligvis sikker, men Chelsea-keeperen vartet opp med en klasseredning.

Nå er avstanden opp til serieleder Manchester United fem poeng.

- Det er veldig skuffende. Det er så mange positive ting å ta med seg fra denne kampen, men vi vant ikke, sier Grant ifølge Daily Mirror.

image: «Det er f*** meg rødt kort, og det vet du»
<B>AMPERT:</B> Benkene til begge lag var raskt på beina etter Coles grisetakling.
<B>EMINENT:</B> Joe Cole scoret to ganger, men ble byttet ut da Grant ville safe inn seieren.
<B>GREP IKKE SJANSEN:</B> Avram Grant tapte to poeng til Manchester United, og er nå fem poeng bak.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media