Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er fantastisk å være tilbake

Henning Berg ble Blackburn-manager i kveld.

FORNØYD: Henning Berg er klar over kun opprykk er godt nok når han nå går løs på oppgaven som Blackburn-manager. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
FORNØYD: Henning Berg er klar over kun opprykk er godt nok når han nå går løs på oppgaven som Blackburn-manager. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): En glad og motivert Henning Berg snakket i kveld for første gang om jobben som Blackburn-manager, etter at han ble ansatt onsdag ettermiddag.

Det gikk raskt etter at nordmannen reiste over til England for et intervju mandag, og tross knallhard kritikk av Blackburns indiske eiere i flere intervjuer det siste halvåret, var han klubbens kandidat til slutt.

- Det var vanlig prosedyre. Jeg snakket med klubben, som også hadde sett andre, men de valgte meg, sier Berg til TV 2.

Nettopp TV 2 er stedet der Berg har jobbet som fotballekspert det siste året, men framover er det bare Championship og opprykk til Premier League som gjelder for den tidligere englandsproffen.

Som spiller var han med på å vinne Premier League med Blackburn i 1995, og ligacupen med samme klubb sju år seinere.

- Jeg valgte Blackburn fordi jeg tror dette kan bli bra, og jeg gleder meg veldig. Det er fantastisk å være tilbake. Blackburn er den klubben jeg har spilt lengst i, sier Berg.

Ansettelsen av Berg har fått en blandet mottakelse av fansen. Flere har uttrykt skepsis til nordmannens trener-CV, der han bare har ledet Lyn og Lillestrøm.

I sistnevnte klubb slet han med å få gode resultater, og fikk sparken i fjor. Et år senere er han manager i en klubb som har hatt for vane å spille i Premier League.

- Sånn er fotballen - det var noen grunner til det som skjedde i Lillestrøm, og man skal ikke lese for mye ut av det.

- Og nå blir det opprykk?

- Det er det som er målet. Det er ingenting annet som gjelder her, sier Berg til TV 2.