- Det er fint at sesongen nærmer seg slutten

Knapp seier for en sliten Usain Bolt.

VANT: Usain Bolt vant 100 meteren i Diamond League-stevnet i Zürich, men innrømmet etterpå at det er godt sesongen går mot slutten.Foto: AFP PHOTO/ FABRICE COFFRINI
VANT: Usain Bolt vant 100 meteren i Diamond League-stevnet i Zürich, men innrømmet etterpå at det er godt sesongen går mot slutten.Foto: AFP PHOTO/ FABRICE COFFRINIVis mer

En sliten Usain Bolt holder. Torsdag var 9,90 nok til å vinne 100-meteren under Weltklasse Diamond League-stevnet i Zürich.

Den nybakte tredobbelte verdensmesteren fra Moskva tidligere denne måneden fikk en svært dårlig start, og først ved passerte 80 meter var han i tet.

Landsmannen Nickel Ashmeade var kun fire hundredeler bak på 2.-plass. USAs Justin Gatlin endte på 3.-plass med 9,96. Gatlin vant Diamond League-serien sammenlagt. Bolt hadde ikke nok starter til å ta den seieren.

- Det er fint at sesongen nærmer seg slutten. For hvert eneste stevne blir reaksjonstiden min dårligere og dårligere, sa Bolt til TV4 etter løpet.

I Moskva-VM ble Tirunesh Dibaba verdensmester på 10.000, mens Meseret Defar tok seg av den halve distansen.

I Zürich møttes de på 5000 meter, og av de to etiopierne viste Defar seg som den klart sterkeste i spurten. Vinnertiden ble 14.32,83, to sekunder bedre enn Dibaba.

Henrik Ingebrigtsen satte norsk rekord på 1500 meter. Han ble nummer sju med tiden 3.33,95.

(NTB)