BARE NESTEN: Rune Jarstein-erstatter Arild Østbø kom seg unna med den første Cruyff-vendingen, men ble tatt på senga da Tor Hogne Aarøy ikke endte i pølsebua, men kom tilbake i duellen. Situasjonen endte med 0-1.
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
BARE NESTEN: Rune Jarstein-erstatter Arild Østbø kom seg unna med den første Cruyff-vendingen, men ble tatt på senga da Tor Hogne Aarøy ikke endte i pølsebua, men kom tilbake i duellen. Situasjonen endte med 0-1. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

- Det er flaut når det er Aarøy

Keeper Arild Østbø (19) prøvde å finte ut AaFK-spissen. Det gikk ikke så bra.

||| STAVANGER (Dagbladet.no): Viking - Aalesund 1-3.

På lørdagens trening hinket Rune Almenning Jarstein av banen med en skadet legg, og er ute resten av denne sesongen.

Dermed fikk 19 år gamle Arild Østbø en ny sjanse i Viking-buret, men møtet med Aalesund ble alt annet enn en god opplevelse for keepertalentet.

Etter å ha hatt 35 rolige minutter på Viking Stadion, gikk alt plutselig galt for Østbø.

Aalesunds kraftspiss Tor Hogne Aarøy jaget et tilbakespill, og Østbø bestemte seg for å finte vekk motstenderen.

Første forsøk gikk veldig fint, men det så ut som om keeperen ikke var komfortabel med å klarere med venstebeinet. Aarøy luktet nølingen, og plutselig lå ballen i nettet mens Østbø lå på bakken og fortvilte.

- Det var helt blackout. Han tok meg i gjen, det er flaut når det er Aarøy, sier målvakten etter kampen.

- Jeg skal klare å glemme dette, men vet ikke hvor fort jeg greier det. Nå håper jeg på en god opplevelse de to neste kampene, sier han.

Viking-trener Åge Hareide støtter unggutten til tross for blemma.

- Arild er en ung og lovende keeper som tar et forferdelig valg der og da, sier han.

- Man kan stille spørsmål om vi er mentalt sterke nok til å komme tilbake når vi havner under, men vi klarte det mot Godset så det er vanskelig å si, sier Hareide.

Bevisst av Aarøy
Etter kampen forteller Tor Hogne Aarøy at han presset Vikings unge keeper bevisst.

- Det lå i bakhodet at Viking stilte med en uerfaren keeper, ja, og jeg fikk uttelling for å presse ham. Han er en ung spiller som forhåpentlig kommer tilbake. Jeg ønsker ham alt godt, sier Aarøy, ifølge NTB.

SCORET ALDRI: Vikings Jørgen Horn med en heading på Viking stadion.
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
SCORET ALDRI: Vikings Jørgen Horn med en heading på Viking stadion. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

Aarøy har aldri vunnet i Stavanger før.

- For oss har dette vært en vanskelig bortekamp, og derfor gjorde det godt å lykkes. Sesongen har vært vellykket for oss uansett hvordan det går i de to siste kampene, men det er viktig å avslutte med stil for å få en god start inn i neste sesong, sier han.

Kampens prestasjon
1-0 holdt seg til pause, og kampen fortsatte i samme sporet etter hvilen. Viking styrte, men var fantasiløse, Aalesund var dødelig effektive.

Etter 56 minutter var det duket for kampens prestasjon.

Michael Barrentes mottok ballen 16-meteren, og smalt til med venstrebeinet. Østbø var sjanseløs og hørte bare nettsusen.

Spiker før trøstemål
Viking fortsatte å styre, men det nærmeste de kom redusering var et tverrliggerskudd fra Tomasz Sokolowski og en kjemperedning av Anders Lindegaard etter en avslutning av Erik Nevland.

Fire minutter før slutt satt Aarøy spikeren i kista med 3-0.

Og da hjalp det lite at Nevland pyntet på resultatet med en scoring for hjemmelaget på overtid.

- Vi fikk en heldig ledelse, og det klaffet godt med taktikken. Vikings unge keeper var uheldig, men han kommer helt sikkert sterkt tilbake. For oss var det på tide å lykkes på bortebane igjen, sier Kjetil Rekdal.

Han registrerer at mange snakker om en mulig 4.-plass, men selv er han mest fokusert på neste hjemmekamp mot Brann.

- Nå har vi fem borteseire i år, og det er sterkt. Vi har to kamper igjen av sesongen som vi har tenkt å vinne, og vi skal ikke fokusere for mye på tabellen, sier Rekdal.