- Det er folk som hater syklister, rullegardina går bare ned

Rye-syklistene anmelder tegnestift-sabotasjen til politiet.

TYDELIGE SPOR: Forslåtte bein og vonde kropper også i dag, for Johan Haugseth (venstre). Nå vil han og resten av laget i Sportsklubben Rye anmelde tegnestift-sabotasjen som sendte dem i bakken i helga. Foto: Privat
TYDELIGE SPOR: Forslåtte bein og vonde kropper også i dag, for Johan Haugseth (venstre). Nå vil han og resten av laget i Sportsklubben Rye anmelde tegnestift-sabotasjen som sendte dem i bakken i helga. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kunne gått virkelig galt under Den Store Styrkeprøven i helga, da det flere steder var lagt ut tegnestifter i syklistenes vei mellom Trondheim og Oslo.

Både ved Berkåk og Skreia ble syklene rammet av sabotasjen, og i tillegg til flere titalls punkteringer, førte full stopp i veien til farlige situasjoner.

Sportsklubben Ryes Johan Haugseth krasjet i 65 kilometer i timen da han kjørte inn i en punktert kollega, og smalt i bakken. Det endte til slutt med mulig brudd i halebeinet og en knust sykkel til over 70 000 kroner.

Nå har klubben bestemt seg for å politianmelde sabotasjen.

- Det blir sendt inn en anmeldelse via klubben. Vi har snakket sammen oss imellom i dag, og skal passe på at saken blir lagt fram riktig, så det er mulig å gjøre noe med dette, sier han til Dagbladet.

- Hvordan er formen i dag?

- I går var det helt forferdelig, men i dag har det vært litt bedre, selv om jeg måtte droppe jobben. Men jeg har et mulig brudd i halebeinet, jeg kan så vidt gå, og klarer ikke å bøye meg. Det var nok meg det gikk verst utover akkurat i den situasjonen, men det var fire stykker som gikk ned i den velten, blant annet en som ble forslått i ansiktet etter at hjelmen knuste i fallet. Vi var litt bekymra for om han hadde slått seg skikkelig, men han klarte til slutt å fullføre, sier Haugseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer