Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er folk som hater syklister, rullegardina går bare ned

Rye-syklistene anmelder tegnestift-sabotasjen til politiet.

TYDELIGE SPOR: Forslåtte bein og vonde kropper også i dag, for Johan Haugseth (venstre). Nå vil han og resten av laget i Sportsklubben Rye anmelde tegnestift-sabotasjen som sendte dem i bakken i helga. Foto: Privat
TYDELIGE SPOR: Forslåtte bein og vonde kropper også i dag, for Johan Haugseth (venstre). Nå vil han og resten av laget i Sportsklubben Rye anmelde tegnestift-sabotasjen som sendte dem i bakken i helga. Foto: Privat Vis mer

(Dagbladet): Det kunne gått virkelig galt under Den Store Styrkeprøven i helga, da det flere steder var lagt ut tegnestifter i syklistenes vei mellom Trondheim og Oslo.

Både ved Berkåk og Skreia ble syklene rammet av sabotasjen, og i tillegg til flere titalls punkteringer, førte full stopp i veien til farlige situasjoner.

Sportsklubben Ryes Johan Haugseth krasjet i 65 kilometer i timen da han kjørte inn i en punktert kollega, og smalt i bakken. Det endte til slutt med mulig brudd i halebeinet og en knust sykkel til over 70 000 kroner.

Nå har klubben bestemt seg for å politianmelde sabotasjen.

- Det blir sendt inn en anmeldelse via klubben. Vi har snakket sammen oss imellom i dag, og skal passe på at saken blir lagt fram riktig, så det er mulig å gjøre noe med dette, sier han til Dagbladet.

- Hvordan er formen i dag?

- I går var det helt forferdelig, men i dag har det vært litt bedre, selv om jeg måtte droppe jobben. Men jeg har et mulig brudd i halebeinet, jeg kan så vidt gå, og klarer ikke å bøye meg. Det var nok meg det gikk verst utover akkurat i den situasjonen, men det var fire stykker som gikk ned i den velten, blant annet en som ble forslått i ansiktet etter at hjelmen knuste i fallet. Vi var litt bekymra for om han hadde slått seg skikkelig, men han klarte til slutt å fullføre, sier Haugseth.

Merkelig reaksjonsform
Rittledelsen i Den Store Styrkeprøven mente i helga at det var vanskelig å si om det var de samme personene som hadde stått bak sabotasjen på de ulike punktene i helga.

KNUST:  Syklene ble knust etter sammenstøtet med asfalten, og de materielle skadene er store. Foto: Privat.
KNUST: Syklene ble knust etter sammenstøtet med asfalten, og de materielle skadene er store. Foto: Privat. Vis mer

De vurderer også å politianmelde tegnestift-fellene, som rittleder Ingar Wilhelmsen spekulerte på kunne vært sluppet ut fra bil.

- Det er en merkelig reaksjonsform, som vi er litt ukjente med i Norge. I Øst-Europa er det ikke uvanlig å sabotere med glass og slikt, men i Norge har jeg aldri hørt om lignende, sa Wilhelmsen til Dagbladet.

Folk som hater syklister
Johan Haugseth har heller ingen anelse om hvem som kan stå bak noe sånt, men forteller samtidig at det langt fra er første gang han har møtt på sinne ute på sykkeltur på landevei.

- Jeg vet virkelig ikke jeg, men jeg hørte av en kamerat av meg, som også er aktiv syklist at det er egne Facebook-sider for folk som hater syklister. Tydeligvis vekker det sterke reaksjoner hos folk at andre er ute av huset og bruker kroppen litt. Det er folk som bare de ser deg på veien, eksploderer helt, da går rullgardina ned umiddelbart, sier han.

- Det er kanskje litt bedre enn det har vært tidligere, og vi følger jo alltid trafikkregler og sånn. Men når du omtrent blir meid ned av en trailer i høy fart, som bruker spylevæske og ligger på hornet og sånn, det er ille. Det er åpenbart noen som ikke tåler syklister, sier Haugseth.

Han må belage seg på noen uker uten sykling framover.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling