Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er for dårlig

RBK har ikke tatt cupgull på ti år.

PÅ TIDE: - Vi har en alle-muligheters høst. Vi ligger bra an både i serie og cup, sier RBK-trener Per Joar Hansen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PÅ TIDE: - Vi har en alle-muligheters høst. Vi ligger bra an både i serie og cup, sier RBK-trener Per Joar Hansen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Fotballstudio kl. 20: Rosenborg - Haugesund.

(Dagbladet): I år er det ti år siden Rosenborg sist vant cupfinalen, etter å ha slått Bodø Glimt. I kveld kan Rosenborg bli klar for finale, om de slår Haugesund hjemme på Lerkendal.

På sine egne hjemmesider minner RBK fansen om at til tross for at klubben er favoritter, skal man ikke ta noe for gitt. Minnene om at laget har tapt begge semifinalene de har vært i siden 2003, mot henholdsvis Sandefjord i 2006 og mot Follo i 2010 sitter nok fortsatt friskt i minne for enkelte.

- For dårlig Men Rosenborg-trener Per Joar Hansen sier at planen er å få slutt på den miserable statistikken i kveld.

- Det har vi planer om å gjøre. Det er for dårlig at Rosenborg ikke har vært i finalen på ti år, for det skal vi være med jevne mellomrom, sier Hansen.

Det er bare seks dager siden sist Rosenborg spilte mot kveldens semifinalemotstander Haugesund. Fredagens kamp endte med at Rosenborg ikke klarte å sette de mange sjansene sine, og Christian Gytkjær fikk satt inn 1-1-målet i det 84. minutt - etter at trønderne hadde kjørt det meste av kampen.

- Vi gjorde en veldig god kamp, høstens beste på mange måter. Men vi hadde dårlig uttelling - med en normal uttelling hadde vi kanskje hatt tre mål, sier Per Joar Hansen noen dager etter at den verste skuffelsen har lagt seg.

Vil ikke drømme Selv om trønderklubben bare er én kamp ifra cupfinale, og nå leder serien med to poeng med seks runder igjen, vil ikke «Perry» tillate seg å drømme om at han kan lede klubben til en dobbeltriumf - slik Åge Hareide gjorde med RBK i 2003.

- Nå skal vi først slå Haugesund, før vi eventuelt kan reise til Ullevaal. Man kan ikke drømme om cupseier om man blir slått ut i semifinalen, sier Hansen, som helst ønsker å bare ha fokus på kveldens kamp.

Men skulle det ikke ende med både serie- og cupseier, kan Rosenborg ikke takke noen andre enn seg selv, mener Hansen.

- Vi har en alle-muligheters høst. Vi ligger bra an både i serie og cup. Alt ligger i våre hender, og det handler om å ha hodet på tankene på rett plass.

Mangler pokaler Om en cupfinaleseier vil gjøre opp for at klubben i år ikke kvalifiserte seg til Europa League, vil ikke Hansen svare på. Men han sier at spillerne uansett er veldig sugne på å kunne hente hjem en pokal.

- Bortsett fra Pål André Helland, som vant cupen med Hødd, så er det et lag som ikke har noen norske cuppokaler i skapet, så de er nok veldig sultne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling