Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er for dårlig

Verken Romøren eller Jacobsen kom seg til finale.

BØYD HODE: Bjørn Einar Romøren var langt nede etter sin 35. plass.  - Jeg føler det er kjipt at jeg bommer, men det er enda mer kjedelig når nesten alle gjør det, sier Romøren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BØYD HODE: Bjørn Einar Romøren var langt nede etter sin 35. plass. - Jeg føler det er kjipt at jeg bommer, men det er enda mer kjedelig når nesten alle gjør det, sier Romøren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

|||LILLEHAMMER (Dagbladet): Bjørn Einar Romøren klarte bare en 35. plass i første omgang i verdenscuprennet på Lillehammer. Og fikk dermed ikke hoppe mer. Bare tre nordmenn klarte å komme med til finaleomgangen. Romøren er enig at laginnsatsen ikke var særlig imponerende.

- Jeg vil si at vi ligger på andre siden av skalaen. Det er nok noen som har gjort jobben sin — og noe som ikke har gjort den. Da har kanskje forholdene truffet på feil folk. Det er for dårlig, sier Romøren.

- Selv om det er skiftende forhold skal vi henge med bedre enn dette her. Jeg føler det er kjipt at jeg bommer, men det er enda mer kjedelig når nesten alle gjør det, sier Romøren til Dagbladet etter første omgang.

- Slett hopp

Riktignok hoppet Johan Remen Evensen seg opp fra 18. til 11. plass etter et flott andrehopp på 129,5 meter. Men totalen ble skral med Roar Ljøkelsøy på 16. plass og Tom Hilde på 24. som de nestbeste.

- Jeg føler jeg har god hopping inne. Gårsdagen var egentlig ikke så ille. Det var heller forholdene som gjorde at resultatene ikke ble så bra. I dag var det mer meg det var noe galt med. Jeg føler jeg hopper greit, men er ikke i «spitzeklasse.» Jeg vet jeg kan, men får det ikke helt ut, sier Romøren som har en enkel forklaring på hvorfor det gikk som det gikk i dag:

- Jeg hoppet et meget slett skihopp.

- Guttene er gode

Landslagssjef Mika Kojonkoski maner til tålmodighet.

- Jeg er skuffet fordi vi ikke får ut det vi kan. Jeg vet at disse guttene kan hoppe, sier Kojonkoski som bare gir Evensens andrehopp godkjentstempel.

Nå skal hopperne til Trondheim for å trene. Først på onsdag blir det klart om man har funnet en ny plass for det avlyste rennet i Harrachov neste helg.

- Nå må vi være tålmodige. Disse guttene er gode. De er vel forberedt og gode, sier Kojonkoski.

Ny bakkerekord

Sveitseren Simon Amman vant rennet etter at han satte ny bakkerekord med 146 meter i første omgang. Det er tre meter lengre enn den gamle rekorden til Gregor Schlierenzauer.

Østerrikeren slo imidlertid tilbake med et monsterhopp på 150,5 meter, men da han landet var han sjanseløs på holde seg på beina.
19-åringen endte tilslutt på fjerdeplass.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media