Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er for seint å gjøre noe mer nå

Slik lader Carlsen opp de siste timene før VM-starten.

SNART VM-START: Magnus Carlsen (t.h.) og regjerende verdensmester i sjakk Viswanathan Anand åpner VM klokka 10.30 i dag.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SNART VM-START: Magnus Carlsen (t.h.) og regjerende verdensmester i sjakk Viswanathan Anand åpner VM klokka 10.30 i dag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Følg VM-partiene direkte i Dagbladets sjakkstudio fra klokka 10.30.

(Dagbladet): Etter å ha studert, pirket og jobbet fram planen som skal felle verdensmester Vishy Anand i flere måneder, tok Magnus Carlsen en pause i går kveld.

I lang tid har alt handlet om ett mål: sjakk-VM i India.

Når den første brikka blir flyttet klokka halv elleve norsk tid i dag, vil hele sjakk-verden følge Magnus Carlsen og Viswanathan Anand.

Hvert eneste trekk blir analysert, diskutert og vurdert.

Rolig kveld Magnus Carlsen har ladet opp på luksushotellet Fisherman's Cove innerst i Bengalbukta. Der har han akklimatisert seg og gjort de siste forberedelsene.

Men i går kveld, de siste timene, var det viktigste å gjøre alt annet enn å tenke sjakk, forteller
manager Espen Agdestein.

- Det er for seint å gjøre noe mer nå. Han må koble av, for det er mye stress og nerver, forteller manageren til Dagbladet.

Det er blitt jobbet hardt i Carlsen-leiren med å få Carlsen til å slappe av.

Alle husker bildet av en utslitt Carlsen som hang over et gelender, helt nedbrutt, etter et tap i april i år.

Det er glemt nå.

- Det er utrolig viktig at han har riktig tenningsnivå fra starten. Han må ha lave skuldrer og følge rutinene sine, sier Agdestein til Dagbladet.

Lenge ble det spekulert i at Carlsen kom til å låse seg inn alene på hotellrommet den siste kvelden Teamet skulle bare få tak i ham via Skype, og sjakkgeniet kom til å gjøre siste finpuss på åpningstrekkene.

- Det er bare spekulasjoner. Han er ute og spiser middag med teamet sitt, og kommer til å kople av med bøker, film og dataspill, forteller manageren til Dagbladet.

Usikker Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel er likevel usikker på om Carlsen greier å slappe av.

- Carlsen og hans team brukte garantert kvelden på åpningsforberedelser, sier Gaulsen.

Han er sikker på at Carlsen ikke kommer til å låse seg inn, som det er blitt spekulert i.

- Jeg tror i alle fall Jon Ludvig Hammer (Carlsens medhjelper) er fysisk til stede. Han kommer nok til å Skype med Kasparov i løpet av matchen, men jeg tror ikke de kommer til å diskutere konkrete åpninger, sier Gaulsen, og refererer til Garry Kasparov, som er regnet som en av verdenshistoriens beste sjakkspiller.

En tittel Carlsen er ute etter. Jobben starter i dag.