- Det er forbløffende. Magnus feier polakken av brettet

Norge slo Polen.

TROMSØ (Dagbladet): Magnus Carlsen fortsetter storspillet under OL i Tromsø. I runde fire knuste 23-åringen polske Radoslaw Woijtaszek.

- Det var en veldig uvanlig åpning, så jeg følte jeg fikk initiativet ganske fort. Jeg vant egentlig ganske greit, sier Carlsen til Dagbladet.

Maktdemonstrasjon Woijtaszek er rangert som verdens 23. beste spiller og har en rating på over 2700, men Carlsen hadde altså ingen problemer med å vinne partiet.

Nordmannen la etterpå til at han så den uvanlige åpningen for første gang under forberedelsene i dag tidlig.

- Og det var nok, slår Carlsen fast.

Selv om ikke Carlsen tok i bruk de store ordene, gjorde sjakkekspert Torstein Bae det.

- Det er forbløffende. I dag spiller han mot en sjakkspiller i virkelig toppklasse og feier han av brettet. Woijtaszek gir opp etter bare 33 trekk. Det er virkelig overraskende, sier Bae i NRK-studio.

- Ser veldig bra ut Kjetil Lie, Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein spilte samtidig alle remis. Det sikret til slutt Norge seieren med 2,5 poeng mot Polens 1,5.

Det betyr at de norske gutta har vunnet tre partier og spilt et uavgjort så langt. En start som gjør at de henger med i OL-teten.

- Det ser veldig bra ut nå. Det ser ut til at det er flere som begynner å komme i form. Vi liker oss best når vi møter de gode lagene. Det viser også matchen i dag. Alle er supermotiverte for enda sterkere motstand i de kommende rundene, sier Carlsen til Dagbladet.

HERJER: Magnus Carlsen presterer som den mannen han er: Verdens beste sjakkspiller. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
HERJER: Magnus Carlsen presterer som den mannen han er: Verdens beste sjakkspiller. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer