- Det er fordel Molde nå

Jönsson tror det blir vanskelig å ta gull etter tapet i går.

MOLDE (Dagbladet) Molde - Rosenborg 2-0.

Rosenborg-trener Jan Jönsson tror ikke kampen om Tippeliga-gullet er over, men innrømmer at det blir tøft å tukte Molde etter 0-2-tapet mot Ole Gunnar Solskjærs menn.

- Det er tungt. Det er ikke avgjort ennå, men det er fordel Molde nå. Det blir vanskelig å ta Molde, mener Jönsson.

Jönsson stilte, i motsetning til Ole Gunnar Solskjær og Molde mot rumenske Steaua Bucuresti, med sin antatt beste førsteellever i torsdagens Europa League-kamp mot Metalist. Rosenborg-treneren vil ikke være med på at det var utslagsgivende for resultatet av gårsdagens toppkamp.

- Det er vanskelig å si om det hadde noen betydning at Molde hvilte sine førstelagsspillere og vi ikke gjorde det. Jeg opplever ikke at det påvirket oss i noen stor grad. Jeg angrer ikke på valget, sier Jönsson om avgjørelsen med å spille med sitt beste mannskap mot ukrainske Metalist.

Rosenborg-sjef Jönsson er i stedet mer i tvil om at selve måten tapet mot Metalist kom på, kan ha hatt en negativ innvirkning mentalt i inngangen til kampen mot Molde.

- Det er mulig at vi hadde vært sterkere mot Molde om vi hadde fått noe igjen etter den fine innsatsen vår mot Metalist, sier Jönsson.

Prica-bom
Rade Prica fikk Rosenborg sin største mulighet i kampen like etter pause, men alene med Ole Søderberg etter innlegg fra Mikael Dorsin, klarte ikke den svenske spissen verken å få kontroll på beina eller ballen.

- Jeg er sikker på at Forren skal heade den bort og jeg er ikke forberedt i det hele tatt på at ballen skal nå meg. Den kommer veldig brått på meg, sier Rade Prica om Rosenborgs største mulighet til å score i kampen.

LANG VEI HJEM: RBK-trener Jan Jönsson bærer ut utstyr fra Aker Stadion med keepertrener Jørn Jamtfall. Jönsson innrømmer at Molde har fordelen i kampen om gullet.
FOTO: ERIK BIRKELAND / DAGBLADET
LANG VEI HJEM: RBK-trener Jan Jönsson bærer ut utstyr fra Aker Stadion med keepertrener Jørn Jamtfall. Jönsson innrømmer at Molde har fordelen i kampen om gullet. FOTO: ERIK BIRKELAND / DAGBLADET Vis mer

Prica kjente torsdagens kamp mot Metalist i beina, men tror ikke det avgjorde kampen mot Molde.

- Det skal ikke spille noen stor rolle egentlig. Men det er klart at jeg kjenner at jeg har spilt på torsdag, sier Rade Prica.

Ikke avgjort
32-åringen tror ikke at alt håp om Tippeligagull i 2012 er ute for Rosenborg selv etter tapet for Molde.

- Det er ikke kjørt ennå. Vi må vinne resten av kampene for å vinne gull. Vi må vinne mot Strømsgodset, men det er heller ingen enkel kamp for Molde mot Tromsø.

Heller ikke Tarik Elyounoussi tror løpet er kjørt for Rosenborg, selv om sjansene ble svekket i går.

- Vinner vi mot Godset og Molde taper i Tromsø er vi i ledelsen igjen. Det er en ørliten mulighet. Vi sløser bort sjansen mot Molde, men det er ennå ikke avgjort, sier Elyounoussi.