- Det er foreløpig ikke aktuelt at han trekker seg

Magnus Carlsens manager om VM-ryktene.

SPEKULASJONER. Det spekuleres på internett at Magnus Carlsen kommer til å droppe VM-kampen mot Vichy Anand. Foto: NTB scanpix
SPEKULASJONER. Det spekuleres på internett at Magnus Carlsen kommer til å droppe VM-kampen mot Vichy Anand. Foto: NTB scanpixVis mer

Denne uka ble det kjent at det internasjonale sjakkforbundet FIDE har avslått Magnus Carlsens søknad om å utsette VM-kampen i Sotsji den 7. november. Carlsen-manager Espen Agdestein kommenterer rykteflommen rundt den ønskede flyttingen slik:

- Det (flytting, red.anm.) er ikke noe vi diskuterer nå. Vi er opptatt av å komme til en løsning.

 - Vi ønsker å utsette kampen, men vi er innstilt på at Magnus spiller. Det er foreløpig ikke aktuelt at han trekker seg, sier Espen Agdestein til Dagbladet.

- Dropper kampen Nettsida ChessClub Live er en av dem som bidrar til ryktene, når de på sine Facebook-sider fastslår at Magnus Carlsen vil droppe VM-kampen.

ChessClub-skribenten baserer sin konklusjon på at Carlsen som mester ikke har noe å tape på å stå over, og at sjakkforbundet ikke vil risikere en ny Fischer/Kasparov-situasjon.

De to legendariske spillerne mistet titlene fordi de nektet å stille.

- Ren spekulasjon ChessClub Live nevner også som et argument at det russiske sjakkforbundet som er vertskap for VM-kampen, har saksøkt den norske arrangøren av sjakk-OL for å ha registrert påmeldingen av det russike damelaget for seint.

- Det er ren spekulasjon. Det blir heller ikke noe av den omtalte saksøkingen som nettstedet referer til, forteller Espen Agdestein, som likevel innrømmer at VM-kampen har sine problematiske sider.

- Det er riktig at vi har en del innvendinger inn mot denne VM-kampen. Men jeg kan avkrefte at vi har vært opptatt av TV-rettighetene. At premissummen er halvert fra forrige møte mot Vichy Anand er heller ikke vesentlig. Magnus visste ikke en gang premiesummens størrelse, sier Espen Agdestein til Dagbladet.