- Det er foreløpig ikke aktuelt at han trekker seg

Magnus Carlsens manager om VM-ryktene.

SPEKULASJONER. Det spekuleres på internett at Magnus Carlsen kommer til å droppe VM-kampen mot Vichy Anand. Foto: NTB scanpix
SPEKULASJONER. Det spekuleres på internett at Magnus Carlsen kommer til å droppe VM-kampen mot Vichy Anand. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka ble det kjent at det internasjonale sjakkforbundet FIDE har avslått Magnus Carlsens søknad om å utsette VM-kampen i Sotsji den 7. november. Carlsen-manager Espen Agdestein kommenterer rykteflommen rundt den ønskede flyttingen slik: - Det (flytting, red.anm.) er ikke noe vi diskuterer nå. Vi er opptatt av å komme til en løsning.

 - Vi ønsker å utsette kampen, men vi er innstilt på at Magnus spiller. Det er foreløpig ikke aktuelt at han trekker seg, sier Espen Agdestein til Dagbladet.

- Dropper kampen Nettsida ChessClub Live er en av dem som bidrar til ryktene, når de på sine Facebook-sider fastslår at Magnus Carlsen vil droppe VM-kampen.

ChessClub-skribenten baserer sin konklusjon på at Carlsen som mester ikke har noe å tape på å stå over, og at sjakkforbundet ikke vil risikere en ny Fischer/Kasparov-situasjon.

De to legendariske spillerne mistet titlene fordi de nektet å stille.

- Ren spekulasjon ChessClub Live nevner også som et argument at det russiske sjakkforbundet som er vertskap for VM-kampen, har saksøkt den norske arrangøren av sjakk-OL for å ha registrert påmeldingen av det russike damelaget for seint.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer