- Det er forferdelig leit å høre

Mobbing av 10-åring bringer RBK- og Molde-supportere sammen.

ØNSKER Å VÆRE GODE FORBILDER: Det forteller supportergruppene til RBK og Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ØNSKER Å VÆRE GODE FORBILDER: Det forteller supportergruppene til RBK og Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter nyheten om den 10 år gamle moldenseren som opplevde å bli mobbet på en Trondheim-skole etter å ha flyttet til byen i høst, er supporterlederne fra erkerivalene Rosenborg og Molde samstemte.

Begge er klare på at mobbing ikke har noen plass i samfunnet, etter at RBK-spillernes «Hater, hater, hater Molde by»-sang førte til at medelever av 10-åring startet å hetse ham.

- Det er forferdelig leit å høre om den episoden, sier talsmann for de sorte og hvite, Kjernens Espen Viken, til Dagbladet.

Tar avstand Mobbingen av eleven opphørte etter at skolen tok kontakt med Rosenborg, som svarte med å sende profilene Pål André Helland og Morten Gamst Pedersen på besøk til elevene for å løse situasjonen.

Kjernen har selv sunget den omtalte sangen, men forteller at de ikke har hatt som mål å mobbe noen.

- Først og fremst har jeg lyst til å skryte av skolen som håndterte situasjonen forbilledlig og Rosenborg som stilte opp på den måten de gjorde. Jeg vil si at alle parter har bidratt til å løse dette på en veldig ålreit måte, sier Viken.

IKKE UTE ETTER Å MOBBE: Tornekrattet vil støtte laget sitt, ikke mobbe andre.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
IKKE UTE ETTER Å MOBBE: Tornekrattet vil støtte laget sitt, ikke mobbe andre. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror alltid vi vil være i en situasjon hvor de uttrykkene som brukes i og rundt en fotballbane, både av oss supportere, spillere og media, kan misbrukes i andre sammenhenger. Det er det som er skjedd her. Men i en setting der supportere støtter laget sitt, og man fyrer hverandre opp i en rivalisering som er en del av kulturen rundt idretten, er intensjonen aldri at noen andre skal bli rammet, sier Viken.

Støttes av Tornekrattet Rivaliseringen mellom Kjernen og Moldes supporterklubb har lenge vært intens. Det siste året har det resultert i flere kontroversielle hendelser, blant annet ved drapstrusselen mot Mushaga Bakenga før oppgjøret mellom lagene på Aker Stadion i september. En drapstrussel Kjernen for øvrig tok avstand fra.

Tornekrattets leder, Svein Erik Jenset, er samtidig klar på at mobbing ikke tolereres.

- Jeg vil på ingen måte legge skylda på Rosenborg-spillerne for det som skjedde med den lille gutten. Beklageligvis skjer mobbing uansett. Det en uting. Det er en last i samfunnet. Det er noe vi alle bør jobbe aktivt mot, sier Jenset til Dagbladet.

Vurderer å skrote sangen Den sterke historien om skoleleven i Trondheim har gjort et sterkt inntrykk på Kjernen. De vurderer derfor om de bør kvitte seg med sangen før neste sesong.

- Vi vurderer hele tiden rammene for det vi gjør. Dette er en av de tingene vi vil ta med oss inn i forberedelsene til neste sesong. Jeg er alltid opptatt av vi skal forbedre oss, så dette er noe vi vil se på, sier Viken.

Tornekrattes leder tror det viktigste supporterne kan gjøre er å ta et klart standpunkt.

- Vi forsøker hele tiden å finne den rette balansegangen på hva som er greit og hva som ikke er greit. Jeg tror det viktigste vi supportere kan gjøre, på lik linje med alle andre i samfunnet, er å ta ansvar ved å gå foran og vise at mobbing ikke er greit. Det kan være måten å kvitte seg med problemet, tror Jenset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer