Eirik Horneland i trøbbel

Det er først og fremst på utsida av RBK det snakkes om krise

Det er riktig at Rosenborg ikke er veldig mye verre ute enn på denne tida i fjor. Men det hjelper ikke Eirik Horneland.

I HARDT VÆR: Rosenborg spiller elendig fotball og han med ansvaret, trener Eirik Horneland, kjenner det på kroppen. For resten av klubben er det mest som det var på denne tida i fjor. Da vant RBK The Double. Foto: Vidar Ruud, Scanpix.
I HARDT VÆR: Rosenborg spiller elendig fotball og han med ansvaret, trener Eirik Horneland, kjenner det på kroppen. For resten av klubben er det mest som det var på denne tida i fjor. Da vant RBK The Double. Foto: Vidar Ruud, Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Stabæk-Rosenborg 3–1 (1–1)

ETTER TRE SERIERUNDER i 2018 hadde Rosenborg to poeng (0-2-1). Det hadde de etter fire også. Men da sesongen var over sto trønderne igjen som seriemestere for fjerde året på rad, The Double-vinnere for tredje gangen på fire sesonger og hadde spilt gruppespill i Europa League, akkurat som i 2017.

Derfor er det egentlig bare utenfor RBK-garderoben det snakkes om krise.

Innenfor husets vegger, der erfaringene forteller hva Rosenborg er lagd av og er i stand til under press, er det mest sårede følelser.

EIRIK HORNELANDS PROBLEM, og det han nå virkelig føler på kroppen, er at det er alt som skjer utenfor RBK-garderoben som gjelder. Sosiale medier, TV, radio og aviser – det er der støyen er. Og var den relativt stor etter de to første kampene, der Eurosports Joacim Jonsson gikk lengst med en kritikk Horneland hevder han ikke kjenner seg igjen i, blir det voldsomt nå.

1–3 på Nadderud er krise for Rosenborg.

Fotballen Rosenborg spilte på Nadderud er krise for Rosenborg.

DET ER IKKE spillestilen eller Eirik Hornelands taktiske disposisjoner som er Rosenborgs problem. Det er fraværet av selvfølgelighetene enhver spillestil har som minimumskrav for å vinne fotballkamper som plager Norges største fotballklubb. Fravær av duellkraft, fravær av mot og fravær av samhandling. Rosenborg har ingenting. Rosenborg skaper ingenting. Og når du på toppen av det lar Stabæk score på dødball, der Rosenborg i utgangspunktet skulle være hjemmelaget dønn overlegne, sliter jeg med å sette Eirik Horneland i gapestokken.

Han må selvfølgelig ta sin del av ansvaret, som alle andre i Rosenborg.

Men å gi treneren skylda alene er jeg ikke med på.

LIKEVEL ER DET Eirik Horneland som får skylda. Det er han som per definisjon står ansvarlig for resultatene. Det er jobben hans å levere, det er sånn denne bransjen er. Og jeg hører allerede de som snakker om den neste treneren på Lerkendal, at dette ikke går, at 4-4-2 ikke er Rosenborg og at langballer er det siste man ønsker å se på Lerkendal.

Eirik Horneland var ikke ønsket da han kom.

Han har i hvert fall ikke styrket sin posisjon.

PÅ LERKENDAL SIER styreleder Ivar Koteng at tålmodighet er nøkkelen til gjenreisingen av laget som i 2018 vant The Double og omsatte for rundt 80 millioner kroner i Europa. Det skal bli spennende å se hvor tålmodig man klarer å være om vi halvveis har en tabell man ikke orker synet av i Trondheim. Vi er ikke der ennå, etter bare tre serierunder er vi ikke nærheten en gang, men reiser Rosenborg til Molde i serierunde fem uten å ha slått Strømsgodset hjemme andre påskedag, blir klubbens og lagets karakter stilt på prøve enda en gang.

Inntil videre tror jeg det mest handler om å slikke sår.

Mens man ser seg i bakspeilet, satser på at omgivelsenes hovmod står for fall og at også denne sesongåpningen er en liten omvei på vei mot enda et The Double.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer