Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det er fort gjort å spare seg til fant

TRONDHEIM (Dagbladet): 43 dager før seriestart har tittelambisiøse Rosenborg et betydelig forsvarsproblem. Og enda verre for alle som bryr seg om klubben; de kan i det store og hele bare skylde seg sjøl. For RBKs mangel på defensive kvaliteter begynte ikke da Mika Koppinen og Vidar Riseth ikke forlenget sine kontrakter og gikk til Tromsø og Lillestrøm rett før jul.

EVNER MAN Å SE Rosenborgs kjøpsvegring i et litt videre perspektiv så begynte det allerede da Brede Hangeland gikk til F.C. København for to år siden.

- For dyrt, sa RBK-ledelsen og lot Norges største stoppertalent gå til den skandinaviske hovedkonkurrenten vinteren 2006.

Det samme sa de da Odds Pelle Nilsson forsvant til Hoffenheim og andre Bundesliga i fjor sommer.

Og da Bratseth og kompani hadde muligheten til å hente Kjetil Wæhler fra Vålerenga i det samme overgangsvinduet var også han for dyr.

Akkurat slik OB-stopper Ulrik Laursen ble det - 31-åringen som i lokalvisa hjemme i Odense gikk ut og sa at han ønsket seg til Lerkendal - da han nylig skrev under for FCK.

AT DEFENSIVT SYLTYNNE Rosenborg i tillegg kunne la Starts Atle Roar Håland bli Laursens erstatter i OB er det også mange som lurer på i Trondheim. Og det gjør ikke akkurat det sportslige regnestykket noe bedre. For faktum er jo, i hvert fall slik det ser ut per dato, at de forsvarsalternativene de sitter igjen med kan bli de dyreste i manns minne.

Og det kan bli dyrt det.

MED TIL HISTORIEN hører også det dårlige håndverket rundt den mislykkede jakten på østerrikeren Sebastian Prödl i fjor høst. Han var plutselig RBK villig til å betale hele 28 millioner kroner for. Men da det internasjonale overgangsvinduet stengte for et par uker siden var Prödl på plass i Werder Bremen.

Salgssum: 10 millioner norske kroner.

NÅ VAR DET IKKE forsvarsfireren som ødela all spenning foran den kommende returkampen i Firenze i neste uke. Ei heller vintermåneden februar. Da Rosenborg skulle vise seg fram for første gang på alvor denne vinteren var de knapt et fotballag før Fiorentina hadde tatt den ledelsen som ga dem seieren. Og da spiller det ingen rolle, selv om Rosenborg i rettferdighetens navn skal ha ros for at de bedret seg betraktelig etter pause, at en fersking som Vadim Demidov i midtforsvaret viste at i hvert fall han har livets rett i RBK-forsvaret.

Så lenge alt foran ham var dødt.

FØR GENERALPRØVEN mot Sjaktar Donetsk (0-2) på La Manga i forrige uke hadde Trond Henriksen kjørt RBK-gutta tungt, langt og helt ned i kjelleren. Fordi Rosenborg hele tiden hadde Fiorentina i tankene var det altså en god forklaring på det tapet. Men jeg vil ikke påstå at jeg så for mange modne frukter av den lettere treninga som fulgte i kjølvannet av Sjaktar-tapet - den treninga som skulle gjøre RBK-gutta kvikkere i både hoder og bein i går kveld.

Først da Fiorentina prøvde å kopiere tirsdagskveldens Everton-kontroll på Brann Stadion, men i all sin resultatorienterte arroganse faktisk var nær ved å gå rett i fella, klarte Rosenborg å heve seg til det akseptable.

DIDIER KONAN YA var bare en stolpe unna å gi RBK 1-1 før returkampen. Marek Sapara gjorde alt han kunne for å gjøre det samme på et frispark i kampens døende sekunder. Men det skjedde ikke uten at det spiller noen stor rolle for Rosenborg.

Klubben har lang alvorligere ting å tenke på enn 0-1 for Fiorentina.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media