UTSATT: Pape Pate Diouf og Christian Grindheim fikk mye kjeft i dansk presse etter FCKs exit i Champions League-kvaliken. Grindheim merker at oppmerksomheten er større enn i Nederland.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
UTSATT: Pape Pate Diouf og Christian Grindheim fikk mye kjeft i dansk presse etter FCKs exit i Champions League-kvaliken. Grindheim merker at oppmerksomheten er større enn i Nederland.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.Vis mer

- Det er fort gjort å «ta» nordmennene

Grindheim om å bli slaktet av dansk presse etter FCKs CL-blemme.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): - Christian Grindheim ny FCK'er. Jeg vet ikke helt. En kriger. En hærfører. Joda. Men virker han ikke en smule... utrent? spurte BTs sportsredaktør Flemming Fjeldgaard på Twitter da nordmannen ble klar for dansk fotballs flaggskip i juni, og fulgte opp i samtale med Dagbladet:

- Det er sjelden jeg ser en fotballspiller med dobbelthake.

Det er uttalelser Christian Grindheim flirer av i dag.

- Heldigvis leser jeg ikke aviser der nede, og folk kan egentlig mene hva de vil så lenge vi vinner fotballkamper, sier han til Dagbladet.

Det gjorde imidlertid ikke FC København i Champions League-kvaliken mot Plzen, da danskene røk ut etter 1-3 tap hjemme i Parken, og 2-5 sammenlagt.

Da merket Grindheim at det kanskje ikke står et pluss i margen på forhånd, når du kommer fra Norge.

- Jeg fikk med meg at jeg etter kampen mot Plzen ble totalt slaktet, selv om jeg ikke spilte en så dårlig kamp, sier han.

- Det er greit å skylde på oss to «nordmenn», jeg og Pape (Pate Diouf, eks Molde, journ anm.) fikk vel det meste av pepperet. Det er nok fort gjort å ta nordmennene, men det kan jeg leve med, sier Grindheim.

- Er det tøffere med dansk presse enn med norsk?

- Jeg tror nok det er ganske likt, og jeg har ingen problemer med forholdene i Danmark. Men det er nok litt forskjell fra Heerenveen, Jeg merker at det er mye folk på treningene rundt CL-kampene og foran viktige ligakamper. I Nederland var det nesten ingenting, der kunne man gjemme seg bort litt, sier 28-åringen.

Ser at gamleklubben sliter
Champions League var en av hovedgrunnene til at Christian Grindheim valgte FCK da muligheten dukket opp, og missen mot Plzen var et hardt slag for hovedstadsklubben.

Likevel synes ikke nordmannen at sesongen blir noen nedtur selv om det store eventyret glapp.

SUKSESSFLANKE: Norges venstreside har vært god å ha i kvaliken, men mot Island mangler kanskje både Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SUKSESSFLANKE: Norges venstreside har vært god å ha i kvaliken, men mot Island mangler kanskje både Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Vi var veldig sugne på å komme til Champions League, men vi har spilt én dårlig halvtime i år, og det var dessverre hjemme mot Plzen. Da slapp vi inn tre mål, og da var det så og si kjørt før bortekampen, sier Grindheim til Dagbladet.

- Jeg har sagt at jeg vil spille Champions League, men hvis vi vinner serien i år får vi direkte kvalik, og går rett til gruppespill. Nå får jeg også uansett spille europacup i Europa League, noe jeg ikke har gjort på tre sesonger. Jeg ville så klart helst spille Champions League, men nå ser jeg også hvor tungt Heerenveen sliter, så jeg tror det var godt for min egen del å komme meg bort og få en ny utfordring, mener han.

- Hvordan har du funnet deg til rette i FCK-laget?

- Jeg syns det har gått ok, men jeg har mer å gå på. Det tar litt tid å komme inn på et nytt lag. Det er en helt ny spillestil også, jeg er vant med alle mann i angrep og mann-mann-markering i Nederland, nå er det sone hver dag og 4-4-2 framfor 4-4-3. Det er litt nytt, men jeg føler jeg er på rett vei, at jeg kommer meg. Om noen kamper skal jeg være på topp, sier Grindheim, som har en mer defensiv rolle i Danmark enn i Heerenveen.

- Ja, jeg har mer defensivt ansvar, jeg har nok aldri hatt så mye defensivt ansvar som jeg har nå. Jeg liker jo å gå framover, men nå skal jeg være det stabile holdepunktet på midten, og vi slipper jo inn veldig lite mål. Men jeg har lyst til å bidra mer offensivt etter hvert, sier han, og snakker varmt om sitt nye liv i nabolandet:

- Det er godt å være i en klubb som vinner selv på dårlige dager, det pleier å kjennetegne en toppklubb. Det er en fin gjeng som er i FCK, og livet er ganske likt det jeg har i Norge. Vi har funnet leilighet og ting begynner å falle på plass. I tillegg er København en kjempeby å bo i, også i forhold til Heerenveen.

Må holde venstrefortet
Norges venstreside har vært et godt våpen så langt i EM-kvalifiseringen, men med Morten Gamst Pedersen uaktuell og John Arne Riise usikker, er det bare Christian Grindheim som er igjen av trioen.

Det kan bety at mer hviler på Grindheim selv, men det er ikke noe han føler press for.

- Venstresiden har fungert veldig bra på landslaget, og det er alltid godt når man får spille lenge sammen, som vi har gjort nesten hele tida under Drillo, sier FCK-proffen.

- Men nå klarte jeg og Espen Ruud oss bra mot Portugal også, så det skal ikke være noe problem selv om noen skulle mangle. Alle som kommer inn er klare for å gjøre sitt beste, og alle vet hva disse to neste kampene betyr, fastslår Grindheim.