Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er fort gjort at det å være favoritt kan bli en ulempe. At det blir noe negativt

Forventningspress på Jansrud.

FAVORITT: I kveld er det duket for den norske paradegrenen super-G. Den største favoritten av dem alle heter Kjetil Jansrud. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FAVORITT: I kveld er det duket for den norske paradegrenen super-G. Den største favoritten av dem alle heter Kjetil Jansrud. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

BEAVER CREEK (Dagbladet): Kjetil Jansrud og de andre alpingutta fikk en kjedelig beskjed i Beaver Creek i dag. Super-G-rennet er umulig å gjennomføre, og vil derfor bli kjørt torsdag.

Tross utsettelsen er det liten tvil om hvem som er den store favoritten til rennet: Kjetil Jansrud.

Selv innrømmer han overfor Dagbladet at det ikke på noen måte bestandig er like lett å leve opp til forventningspresset.

- Det er fort gjort at det å være favoritt kan bli en ulempe og ikke en fordel. At det blir noe negativt, sier han.

Aksept Likevel er det et stempel han har akseptert.

- Hvert renn er en ny mulighet for alle. Folk risikerer bare mer og mer og kjører fortere og fortere for hvert renn som går. Likevel kjennes det ganske greit, sier Jansrud.

- Å være favoritt eller ikke har ikke så mye å si for meg som idrettsutøver annet enn at det er et ord basert på statistikker. Jeg forstår at jeg er favoritt og det er helt greit å være det. Det betyr bare at jeg har hatt en bra sesong.

- Desidert best i verden Og at presset er der, er det ingen tvil om.

- Det er Jansrud som er den store. Han er desidert best i verden i både utfor og super-G samt at han trives i Beaver Creek, sier NRK-ekspert og tidligere landslagssjef Marius Arnesen.

- Det skal vanskelig gjøres å bli en større favoritt enn det Kjetil er. Han er en gigantisk favoritt i både utfor og super-G. Det er ikke bare å hente medaljene, men det ser veldig lovende ut, sier TV2s ekspert Lars Elton Myhre.

New York Times omtaler ham som «verdens beste fartskjører», og Daily Mail hyller ham for å komme tilbake fra den stygge skaden i 2013.

Det må også tas med i betraktningen at han noterte seg for to medaljer i fartsøvelsene under OL for ett år siden.

Trives Det er altså ikke uten grunn at «kompetansen» ser på Jansrud som den de andre skal jobbe for å slå.

Han står så langt denne sesongen med fem verdenscupseiere i fartsdisiplinene (tre i super-G og to i utfor), og leder begge cupene sammenlagt.

Som om ikke det var nok, er dette også en bakke han, i likhet med Aksel Lund Svindal, trives veldig godt i.

- Det er vanskelig å analysere nøyaktig hvorfor vi trives så godt her, men det er en bakke hvor nordmenn har hatt en historie for å ha gode resultater. Det er mulig det er noe med kjørestilen vår som passer godt. Jeg håper bare det fortsetter, sier fartskongen med et glis.

Rival Men selv om veldig mye handler om Kjetil Jansrud og medaljen han bare «skal hente», vil han selv helst dele favorittstempelet med en italiener. Dominik Paris.

Paris vant det siste super-G-rennet i Kitzbühel, og var bare to hundredeler fra å snyte nordmannen for seieren i den legendariske utforløypa «Streif» dagen etterpå.

- Paris har vært fryktelig rask i det siste - så om det er noen som er soleklare favoritter så er vi kanskje to, sier Jansrud.

Rennet starter klokka 19.00 norsk tid, og for ordens skyld - Jansrud var raskest av samtlige på gårsdagens utfor-trening.