- Det er fortsatt en utfordring for Froome

Men briten sikter likevel mot OL.

STORE MÅL: Neste år vil ikke Chris Froome nøye seg med en eventuell gul trøye i Tour de France. Han har også siktet seg inn på OL. Foto: Eric Gaillard (Scanpix/Reuters)
STORE MÅL: Neste år vil ikke Chris Froome nøye seg med en eventuell gul trøye i Tour de France. Han har også siktet seg inn på OL. Foto: Eric Gaillard (Scanpix/Reuters)Vis mer

(procycling.no): Med både et knalltøft OL og Tour de France på 2016-kalenderen, blir det et travelt år for Chris Froome.

Briten vil komme til touren som forsvarende mester, mens løypene i Rio de Janeiro burde passe ham nesten så godt det lar seg gjøre.

Både tempoen og fellesstarten er nemlig knallhard.

- Tempoen har over 1 000 meter klatring i seg, så det kommer til å bli en tøff tempo. Jeg tror den er over 50 kilometer, så den er også lang for å være en individuell tempo, sa Froome til Sky Sports i oktober.

- Landeveisrittet er over 250 kilometer, tror jeg, med nesten 5 000 meters klatring, så det blir et veldig tøft ritt. Hvis formen er god mot slutten av Tour de France, har jeg forhåpentligvis en sjanse på fellesstarten.

Les mer: Froome vil satse mot historisk trippel

Dro til Rio
Programmet blir tett for de som ønsker å kjempe i både Frankrike og Brasil neste sommer. Touren avsluttes 24. juli, mens fellesstarten og tempoen for herrene går henholdsvis 6. og 10. august.

- Det er et massivt mål å sette, og jeg tror bare jeg må ta hver konkurranse som den kommer, men det er spennende. Veldig spennende.

Sky-stjernen har allerede tatt turen til Rio for å sjekke løypen.

Fredag forrige uke postet han et bilde av seg selv i den brasilianske storbyen på Instagram.

Les også: Froome: - Jeg har ingenting å skjule

- Et klatreritt
Med seg på turen hadde han Sky-trener Rod Ellingsworth, som har stått bak en rekke OL-medaljer på landevei og velodrom.

- Det var bra for Chris å ta seg en titt og få et innblikk i hvordan det er der, sier Ellingsworth til cyclingnews.com.

- Etter hva vi så i prøve-OL, er det et klatreritt. Det er over 4 000 meter med klatring. Forholdene er litt usikre når det kommer til distansen, med litt forskjellig informasjon, men det er rundt 250 kilometer. Både tempoen og landeveisrittet kommer til å bli tøft.

I 2012 lyktes Sky strålende med å satse på både Tour de France og OL.

Bradley Wiggins og Chris Froome sørget først for dobbeltseier i juli, før de tok gull og bronse på tempoen.

Den beste oppladningen
Neste år er lengre tid mellom tourfinalen i Paris og OL, noe som vil endre premissene litt, men både Froome og Ellingsworth tror at dobbelen kan gå, dersom ting klaffer.

En tredje Tour de France-triumf vil ifølge sistnevnte være klatrestjernens beste oppkjøring.

- Moral er veldig viktig. Hvis hodet ditt er på et bra sted og du nettopp har vunnet touren, vil du være på toppen av verden. Det vil gi deg styrke.

Som et av få lag har britene kvalifisert fem ryttere til landeveisrittet, mens det bare er én ledig plass til tempoen.

Selv om Froome er favoritt til å ta plassen, finnes det andre som har lyst til å delta. Alex Dowsett og Geraint Thomas er trolig Froomes største utfordrere til plassen.

Sliter i klassikere
I fellesstartrittet har britene større frihet.

- Vi jobber fortsatt med det. Løypen heller åpenbart mot ryttere som Yates-brødrene, Froome og Geraint Thomas, med tanke på rene klatrere. Så må man veie opp med hvor mange hjelpere man skal ta med, sier Ellingsworth til cyclingnews.com.

Trolig vil ikke det endelige laget tas ut før under neste års Tour de France.

Der vil trolig Froome figurere, som en av lekenes største sykkelstjerner.

Likevel er det langt fra en eventuell seier i touren til seier i OL. Endagsritt har nemlig aldri vært Froomes forse.

- For Chris er endagsritt fortsatt en utfordring, og vi har sett både Adam Yates og Geraint vinne store endagsritt, men Chris kan slå de beste når det er hardt nok og han er i god form.

Froomes merittliste i klassikerne er ingenting å skryte av.

I år ble han nummer 123 i Flèche Wallonne, mens han sto av VM i 2012, 2013 og 2014.

Det skal dog sies at han ble nummer to opp Mur de Huy i årets Tour de France, bare slått av klassikerstjernen Joaquim Rodríguez.

Det gir muligens håp for at han skal takle galskapen i Rio.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!