- Det er fortsatt hysteri

Molde-keeperen om Solskjærs lederstil og van der Sar-fleip.

SPENT PÅ SOLSKJÆRS LEDERSTIL: Espen Bugge Pettersen vet lite om hvordan Solskjær egentlig er som leder og manager. - Det kjenner vi jo egentlig ikke så godt til i Norge, sier han. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SPENT PÅ SOLSKJÆRS LEDERSTIL: Espen Bugge Pettersen vet lite om hvordan Solskjær egentlig er som leder og manager. - Det kjenner vi jo egentlig ikke så godt til i Norge, sier han. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

DUBLIN (Dagbladet): Det er gått en uke siden Ole Gunnar Solskjær ble presentert som ny Molde-manager.

I den irske hovedstaden er klubbens keeper Espen Bugge Pettersen i ferd med forberedelsene til morgendagens landskamp mot Irland. Vel vitende om at stemningen slett ikke har lagt seg hjemme i Romsdal.

- Det er nok bra hysteri fortsatt, ja. Jeg har forstått at de har merket det bra på billettsalget blant annet, sier han til Dagbladet.

Han gleder seg til å se hva framtida med Solskjær ved roret bringer for ham, Molde og norsk fotball.

- På den ene siden har du entusiasmen og engasjementet det vekker, ikke bare i Molde men også i resten av Norge.

- Så blir det også spennende å se hvordan Solskjær er som leder og manager. Det kjenner vi jo egentlig ikke så godt til i Norge, så det blir spennende å se ham i den rollen, sier Bugge Pettersen.

- Norges beste Selv fikk han en solid anerkjennelse av Solskjær allerede under pressekonferansen sist tirsdag.

Solskjær fortalte om hvordan nyheten var blitt mottatt i United-systemet. Blant annet hadde Uniteds førstekeeper Edwin van der Sar spurt om han ikke kunne få bli med.

- Men jeg sa at jeg allerede har så god keeper, den beste keeperen i Norge, så han ville jeg ikke ha, sa Solskjær.

Eller som Bugge Pettersen mer beskjedent gjengir det:

- Han sa at jeg holdt mål.

Ny keepertrener Han har allerede hatt samtaler med den nye sjefen, som overtar styringen i Molde i januar, og har fått gode meldinger.

SPURTE SOLSKJÆR OM Å BLI MED TIL MOLDE: Men Edwin van der Sar fikk avslag av Ole Gunnar Solskjær. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
SPURTE SOLSKJÆR OM Å BLI MED TIL MOLDE: Men Edwin van der Sar fikk avslag av Ole Gunnar Solskjær. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Det virker som han er godt fornøyd med at jeg er der oppe, sier Bugge Pettersen.

Ole Gunnar Solskjær har med seg keepertrener Richard Hartis fra United. Også han har gitt et positivt førsteinntrykk, sier Molde-keeperen.

- Jeg har snakket med både Ole Gunnar og ham på telefon. Han har erfaring både fra United og andre steder, så det blir fint med nye impulser derfra også, sier Bugge Pettersen.

Håper på sjanse I morgen starter mest sannsynlig Jon Knudsen i målet for Norge. Espen Bugge Pettersen er den eneste andre keeperen i 18-mannstroppen som er her i Irland.

Drillo har varslet at han tenker å utnytte at han får gjøre mer enn tre bytter, men hadde i går ennå ikke snakket med Bugge Pettersen om hvorvidt keeperne får en omgang hver.

- Vi får se hva de tenker. Jeg håper å få sjansen, sier Bugge Pettersen.

Norges beste keeper ifølge sin neste sjef.

FØLER SEG VERDSATT AV SOLSKJÆR: Espen Bugge Pettersen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
FØLER SEG VERDSATT AV SOLSKJÆR: Espen Bugge Pettersen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer