Nytt norsk kombinertgull:

- Det er fryktelig stort

De norske kombinertherrene sikret et nytt VM-gull etter en maktdemonstrasjon i langrennsløypa.

GULLGUTTER: De norske kombinertherrene var totalt overlegne i langrennsporet og vant gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULLGUTTER: De norske kombinertherrene var totalt overlegne i langrennsporet og vant gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Selv om Jarl Magnus Riiber var meget skuffet etter hopprennet så var Norge for alvor med i medaljekampen foran langrennsdelen av lagkonkurransen. I langrennssporet leverte de fire norske utøverne perfekt og slo knockout på konkurrentene.

Norge tok med det sitt tredje VM-gull i kombinert.

Norges ankermann var vesentlig mer fornøyd etter langrennet enn hopprennet.

- Det er fryktelig stort. To på rad nå. Det smaker veldig godt, sier Graabak til NRK.

Nå har Norge tatt samtlige gullmedaljer i kombinert så langt i VM og sportssjef Ivar Stuan har spådd utrolige fem VM-gull.

- Det er voldsomt, men vi er på skjema. Dette er helt fantastisk. Vi var litt spente i dag, men så gjør alle gode etapper, spesielt Bjørnstad, sier Norges sportssjef Ivar Stuan til NRK.

Norsk dominans

Norge gikk ut 35 sekunder bak ledende Østerrike, men Tyskland som var den virkelige trusselen startet bare ti sekunder foran de norske.

I mål hadde Norge parkert utfordrerne og Riiber kunne kose seg på sisterunden. Tyskland var nærmere å tape sølvmedaljen til Østerrike enn de var å ta igjen Norge, men tyske Geiger holdt unna for Østerrike og tok sølvmedaljen.

- Det lot aldri Tyskland få sjansen her. De norske avgjorde det på den første etappen, mente NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

OVERLEGNE: Ingen var i nærheten av de norske gutta på dagens stafett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OVERLEGNE: Ingen var i nærheten av de norske gutta på dagens stafett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

God start

Espen Bjørnstad gikk den første etappen for Norge og gikk knallhardt ut fra start i håp om å hente igjen konkurrentene foran så fort som mulig.

Taktikken til nordmannen fungerte også fra start. Han hadde tatt inn nesten ti sekunder allerede etter 1,5 kilometer. Inn til den første vekslingen hadde Bjørnstad rykket ifra tyskeren og avstanden ned til Tyskland ble nesten 15 sekunder.

- Tyskland kjørte sin dårligste langrennsløper på den første etappen og håpet å være likt med Norge til veksling, sier NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

Det klarte ikke tyske Weiber og Norge hadde fått et fint utgangspunkt sammenliknet med Tyskland.

Espen Bjørnstad får masse skryt for etappen sin og det var en rørt Bjørnstad som snakket med NRK etter rennet.

- Det er sykt digg. Det har vært litt tøffe uker. Jeg har ikke fått til det jeg ville. Det har vært en sykt tøff mental jobb og komme inn i et mesterskap i denne formen, sier en tydelig rørt Espen Bjørnstad til NRK

NORSK GULL: Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes vant søndagens lagsprint i ski-VM etter et monsterrykk av Klæbo. Bilder fra NRK Vis mer

Sprek Graabak

Jørgen Graabak tok inn ti sekunder på Østerrike på starten av sin etappe og Tyskland klarte ikke å nærme seg spesielt bak.

- Dette ser veldig lyst ut for Norge, sa Torgeir Bjørn midt under Graabaks etappen.

Inn til veksling hadde Graabak gått fra Østerrike og avstanden blitt 13 sekunder mellom Norge og Østerrike. Ned til Tyskland var det hele 31 sekunder.

- Det er en praktfull etappe Jørgen Graabak leverer, mente NRK-kommentator Jann Post

Jens Lurås Oftebro startet godt på sin etappe og holdt avstanden til tyskeren, men mot slutten av etappen var det en sliten Oftebro som gikk mot mål. Han kom seg til mål og sendte Riiber ut med en luke på 25,8 sekunder ned til Tyskland

- Nå er det duket for norsk gull, mente Torgeir Bjørn i kommentatorbua.

Riiber gjorde akkurat det han måtte og Tyskland var aldri i nærheten nordmannen på den siste etappen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer