Nytt norsk kombinertgull:

- Det er fryktelig stort

De norske kombinertherrene sikret et nytt VM-gull etter en maktdemonstrasjon i langrennsløypa.

GULLGUTTER: De norske kombinertherrene var totalt overlegne i langrennsporet og vant gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULLGUTTER: De norske kombinertherrene var totalt overlegne i langrennsporet og vant gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF (Dagbladet): Selv om Jarl Magnus Riiber var meget skuffet etter hopprennet så var Norge for alvor med i medaljekampen foran langrennsdelen av lagkonkurransen. I langrennssporet leverte de fire norske utøverne perfekt og slo knockout på konkurrentene.

Norge tok med det sitt tredje VM-gull i kombinert.

Norges ankermann var vesentlig mer fornøyd etter langrennet enn hopprennet.

- Det er fryktelig stort. To på rad nå. Det smaker veldig godt, sier Graabak til NRK.

Nå har Norge tatt samtlige gullmedaljer i kombinert så langt i VM og sportssjef Ivar Stuan har spådd utrolige fem VM-gull.

- Det er voldsomt, men vi er på skjema. Dette er helt fantastisk. Vi var litt spente i dag, men så gjør alle gode etapper, spesielt Bjørnstad, sier Norges sportssjef Ivar Stuan til NRK.

Norsk dominans

Norge gikk ut 35 sekunder bak ledende Østerrike, men Tyskland som var den virkelige trusselen startet bare ti sekunder foran de norske.

I mål hadde Norge parkert utfordrerne og Riiber kunne kose seg på sisterunden. Tyskland var nærmere å tape sølvmedaljen til Østerrike enn de var å ta igjen Norge, men tyske Geiger holdt unna for Østerrike og tok sølvmedaljen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer